“Cumhuriyet’in 100’ü İzmir” sergisi açıldı

Fotoğraf ve tarih meraklılarının merakla beklediği “Cumhuriyetin 100’ü İzmir” sergisi Kültürpark Atlas Pavyonu’nda İzmirlilerin yoğun katılımıyla açıldı. İzmir’in 100 yıllık Cumhuriyet yolculuğuna ışık tutan sergide 100 fotoğrafçının eserleri 30 Kasım tarihine kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

“Cumhuriyet’in 100’ü İzmir” sergisi açıldı
Yayınlama: 24.10.2023
5
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü kuruluş yıldönümünde “Cumhuriyetin 100'ü İzmir” sergisi sanatseverlerin yoğun katılımıyla açıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun katılımıyla açılan sergide İzmir'in 100 yıllık Cumhuriyet yolculuğu yedi farklı bölüm ile sanatseverlere sunuldu. Serginin küratörleri arasında ise Aylin Telef, Ayşegül Çetinkalp, Erol Özdayı, Hüseyin Erciyas, Kemal Okul, Mert Rüstem, Nur Uzakgören, Saadet Erciyas bulunuyor.

Azim dik duruş güçlü kararlar sergideki her bir fotoda bize göz kırpacak

Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlandığı bu günlerde Cumhuriyet sevdalılarıyla bir arada olmaktan duyduğu heyecanı dile getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “Güzel insanlar Cumhuriyet sevdalıları ve bekçileri iyi ki varsınız. Bu Cumhuriyet sizler sayesinde ilelebet payidar kalacaktır. Böylesi anlamlı bir sergide böylesi anlamlı bir günde bu unutulmaz yolculuğun parçası olduğumuz için büyük gurur duyuyorum. 100 yaşında olan Cumhuriyet’e baktığımızda ve bizler bugün yaş alan ama hiç yaşlanmayan foto albüme bakarak ne kadar kutsal bir emanet olduğunu anlayacağız. Sadece cumhuriyet coşkusunu değil aynı zamanda dönemin duygularına da örnek olacağız. Azim, dik duruş, güçlü kararlar sergideki her bir fotoda bize göz kırpacak. Cumhuriyet birleştirir, güçlendirir, başarır. Bu sergiyi özel kılan kuşkusuz kolektif bir çatı altında birleştirmesi. Bu sevdayı ve sevdalıları bir araya getirmekle çok güçlü mesaj veriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.