“Cumhuriyet’in 100. Yılı Fotoğraf Sergisi” 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından açılışı yapılan “Cumhuriyet’in 100. Yılı Fotoğraf Sergisi”, 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

“Cumhuriyet’in 100. Yılı Fotoğraf Sergisi” 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek
Yayınlama: 04.12.2023
1
A+
A-

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı dolayısıyla hazırlanan “Cumhuriyet’in 100. Yılı Fotoğraf Sergisi”, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler tarafından Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı’nda törenle açılmıştı.

Harbiye'deki sergide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, İzmir'in düşman işgalinden kurtarılmasından sonra halk tarafından hediye edilen hatıra sancağı, Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'ne katılan 54'üncü Süvari Alayı'nın sancağı ve Milli Mücadele'de görev alan komutanlara ait 85 obje yer alıyor.

Milli Mücadele'nin kazanılmasında önemli yeri olan İmalat-ı Harbiye Fabrikalarına ait fotoğraf ve silahlar ile Şakir Zümre ve Nuri Killigil'e ait, ülkenin ilk özel silah fabrikalarında üretilen silahların da bulunduğu sergi, 7 ay boyunca ziyaret edilebilecek.

Öte yandan, Bakanlık tarafından hazırlanan “Türkiye Yüzyılı'nın Asırlık Birikimi” adlı yüzüncü yıl fotoğraf sergisi de burada yer alıyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.