‘Cumhuriyet Doğuyor’ izleyenleri ağlattı

EROL ŞEN – 26.10.2023 – HİBYA -Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası Şöleninin kapsamında yapılan Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor gösterisi izleyenleri ağlattı.

‘Cumhuriyet Doğuyor’ izleyenleri ağlattı
Yayınlama: 26.10.2023
8
A+
A-

Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonunda Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası Şöleni kapsamında yapılan etkinliklerden birisi olan Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından sahnelenen Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor gösterisi izleyenleri ağlattı. Çanakkale’den Büyük Taarruza kadar Anadolu’da verilen mücadeleyi dramatik dans gösterisini izleyenler bazı sahnelerde tüyleri diken diken olurken gözyaşlarını tutamayanlar oldu.

Saat 20.00’da başlayan gösteri için saatler öncesinden salonu dolduran izleyiciler büyük bir heyecanla gösteri zamanını bekledi. Gösteriyi izleyenler arasında Afyonkarahisar Vali Vekili Betül Büyükkılıç Garnizon Komutanı Tuğ General Numan Yöner, Jandarma Alay Komutanı Albay Tolga Yağan, Belediye Başkan Vekili Süleyman Karakuş, daire müdürleri de yerini aldı. Saatler 20.00’yi gösterdiğinde başlayan gösteri daha ilk dakikasından itibaren izleyenleri büyüledi.

Sanat Yönetmenliğini Yıldız Çankaya’nın yaptığı Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor dramatik dans gösterisi için 65 kişilik Devlet Halk Dansları Topluluğu ekibi yer aldı onlara ek olarak Afyon Cumhuriyet Anadolu Lisesinden 22, Şemsettin Karahisari ortaokulundan 8 öğrenci, 6 kişilikte gönüllü oyuncu yer aldı. Sahne arkasında 15 kişi çalışırken 25 kişilik teknik kadro görev yaptı. 70 dakikalık gösterinin kusursuz akışının sağlanması için titiz bir çalışma sergilendi.

Cumhuriyetin 100. Yılı Türk Dünyası Şöleni Afyonkarahisar Kültür Turizm Dernek Başkanı Ömer Mazi, Afyonkarahisar Oğuz Boyu Yörükler Türkmenler Dernek Başkanı Şakir Altıntaş ve AKSAM Başkanı İbrahim Alimoğlu tarafından organize edildi. Cumhuriyet’in 100. Yılı Türk Dünyası Şölenine Afyonkarahisar Valisi Doç Dr. Kübra Yiğitbaşı ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in destekleri ve sponsor katkılarıyla yapılıyor.

Zafere Doğru Cumhuriyet Doğuyor gösterisinden sonra izleyenlerin ayakta alkışladıkları gösteri sonunda Belediye Başkan Vekili Süleyman Karakuş sanatçılara çiçek verirken Vali Vekili Betül Büyükkılıç, gösterinin sanat yönetmeni Yıldız Çankaya’ya plaket verdi. Büyükkılıç, “Afyonkarahisar’da Cumhuriyet’in 100. Yılında Devlet Halk Dansları Topluluğunu sergilemiş oldukları gösteriyi gurula izledik. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.