Cumhuriyet değerlerini taşıyan markalar belli oldu

Cumhuriyet’in 100. yılında “Cumhuriyet Değerlerini Taşıyan Markalar”ı belirlemek amacıyla yapılan araştırma sonuçlandı. Türkiye temsili 26 ilde 1067 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada öne çıkan markalar beratlarını 6 Ekim Cuma günü Divan Kuruçeşme’de gerçekleşen Cumhuriyet Balosu’nda aldı.

Cumhuriyet değerlerini taşıyan markalar belli oldu
Yayınlama: 09.10.2023
24
A+
A-

Marketing Türkiye’nin, Aksoy Araştırma iş birliği ve Deloitte Türkiye uzmanlığıyla Cumhuriyetin 100. yılını iş dünyasının tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte kutlamayı amaçlayarak başlattığı “Cumhuriyet Değerlerini Taşıyan Markalar” araştırması sonuçlandı. Halkın oylarıyla belirlenen “Cumhuriyet Değerlerini Taşıyan Markalar”a 6 Ekim’de Divan Kuruçeşme’de gerçekleştirilen “Cumhuriyet Balosu”nda beratları takdim edildi. Cumhuriyet’imizin kuruluş değerlerinin günümüz Türkiye’sinde bulduğu karşılığın tespit edilmesi ve kavramların geçmişten bugüne hizalanması için tasarlanan iki aşamalı araştırmanın sonuçları, halkın cumhuriyetin karakteri olarak tanımladığı 11 değeri ortaya koyarken bu değerleri taşıyan markaları da gözler önüne serdi.

Türkiye temsili 26 ilde cinsiyet, yaş, sosyoekonomik statü ve bölge dağılımı kotasıyla Mayıs 2023’te gerçekleştirilen çalışmaya 1067 kişi katıldı. Araştırmaya katılanların “Cumhuriyet değerleri nelerdir?” sorusuna verdiği yanıtlar, değerlerin muhataplarındaki derinlikli anlamını da ortaya koydu. Birbirini tamamlayan kavramların konsolide edilebilirliği yine bir araştırmayla sorgulandı ve 11 özgün değerin ortaya çıktığı görüldü. Çalışmada farklı sektörlerden kurumlar yerli, yabancı ya da çok uluslu ayrımı gözetilmeksizin öne çıkanlar olarak listelendi.

Araştırma sonucuna göre Cumhuriyetimizin 100. yılında kamuoyunun zihninde yer edinen 11 değer şöyle sıralanmıştı: Yenilikçi, Umut Veren, Özgürlükçü, Kurumsal, Bağımsızlığı Savunan, Fırsat Eşitliğinden Yana, İnsana Yatırım Yapan, Dayanışmacı, Geleceği Yakalayan, Devrimci ve Özgün…

“100. Yıl Cumhuriyet Balosu” Divan Grup’un ev sahipliğinde gerçekleşirken, İş Sanat’ın katkılarıyla tasarlanan gecede cumhuriyetin birinci asrı coşkuyla kutlandı. Yapı Kredi ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, Teknosa, Kiğılı, Karaca, Mey Diageo, MMA, Vestel, Vodafone Türkiye, Tooken Agency, Haus İstanbul, Artı İletişim Yönetimi ve Digital Panorama da etkinliğin destekçileri arasında yer aldı.

 

Halkın oylarıyla belirlenen Cumhuriyet Değerlerini Taşıyan Markalar

Liste alfabetik olarak sıralanmıştır*

Akbank

Anadolu Sigorta

Arçelik

Aselsan

Baykar

Beko

BİM

Boyner

CarrefourSA

Coca-Cola

DeFacto

Doğuş Holding

Eczacıbaşı

ETİ

FLO

Garanti BBVA

Getir

Halk Bankası

Hepsiburada

Karaca

Kiğılı

Koç Holding

Koton

LC Waikiki

Mavi

Migros

Nestle Türkiye

Opet

Oyak Holding

P&G Türkiye

Philips

Pınar

Sabancı Holding

Shell

Sütaş

TAT

THY

TOGG

Trendyol

Turkcell

Tüpraş

Türk Telekom

Türkiye İş Bankası

Unilever Türkiye

Ülker

VakıfBank

Vestel

Vodafone Türkiye

Yapı Kredi Bankası

Ziraat Bankası

Zorlu Holding


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.