Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: “Türkiye Filistin’i asla terk etmeyecektir”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrailli siyasetçilerin Filistinli sivillere karşı işledikleri suçları bir kez daha kınadıklarını belirterek, Türkiye’nin Filistin’i asla terk etmeyeceğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: “Türkiye Filistin’i asla terk etmeyecektir”
Yayınlama: 16.11.2023
3
A+
A-

Altun, İsrail Başbakanı ve Dışişleri Bakanı’nın dikkatleri sivillere karşı işledikleri savaş suçlarından başka yöne çekme çabalarının kendilerini şaşırtmadığını belirterek, “İsrail hükümeti Filistinlilere yönelik yaptıkları saldırılar hakkında nasıl dezenformasyon yayıyorsa en tepedeki liderleri de şimdi Türkiye hakkında yalanlar yaymakla meşgul. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan hiçbir zaman gerçekleri söylemekten korkmadı ve korkmamaya da devam edecektir.” dedi.

İsrail hükümetinin bir ayı aşkın süredir Gazze’de neler yaptığını tüm dünyanın gördüğüne dikkati çeken Altun, “Hiçbir dezenformasyon gerçekleri gizleyemez.  Kariyerini onlarca yıldır her türlü barış şansını yok etmek üzerine inşa etmiş bir siyasetçi olarak Netanyahu'nun, Filistinli sivilleri hedef alan anlamsız savaşıyla ilgili gerçekleri duymayı kaldıramayacağı açıktır.” ifadelerini kullandı.

Altun, Netanyahu ve onun gibi aşırılık yanlısı unsurların işgal, etnik temizlik ve savaş suçlarının sürdürücüleri olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bölgede barış inşa etmek gibi bir dertleri yoktur ve ellerine geçen her fırsatta savaş için bastırmaya devam edeceklerdir. İsrailli siyasetçiler sürekli şiddet konusunda ısrarcı olsalar da dünya, kalıcı barışı sağlamak için şimdi harekete geçmelidir. Adil ve hakkaniyetli bir barış için birleşerek onları bu kötü emellerinden mahrum bırakmalıyız.”

İsrailli siyasetçilerin Filistinli sivillere karşı işledikleri suçları bir kez daha kınadıklarını ifade eden Altun, açıklamasına şöyle devam etti:

“Kamuoyu önünde çoktan kaybettiler. Liderliğimize yalan ve iftiralarla saldırarak bu gerçeği gizleyemezler. İsrail'in sistematik savaş çığırtkanlığı ve dezenformasyon kampanyalarına rağmen barış için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız. Türkiye Filistin'i asla terk etmeyecektir.”


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.