Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Stockholm’deki saldırıya tepki

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsveç’in Stockholm kentinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan saldırılara tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan Stockholm’deki saldırıya tepki
Yayınlama: 30.09.2023
2
A+
A-

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsveç'in başkenti Stockholm'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik gerçekleştirilen eyleme izin verilmesine sosyal medyadan açıklama yaparak tepki gösterdi.

Yılmaz açıklamasında şunları dile getirdi:

“İsveç Stokholm Büyükelçiliğimiz yakınlarında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan çirkin provakatif saldırıyı en güçlü şekilde kınıyor ve lanetliyorum. Dur durak bilmeyen bu saldırıların ve provokasyon girişimlerinin ardındaki nihai amacın ülkemize, milletimize ve tüm İslam alemine yönelik olduğu açıktır. İfade özgürlüğü ile açıklanamayacak olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine yapılan bu saldırılara demokrasi kisvesi altında meşruiyet kazandırılmamalı, nefret suçlarının önlenmesine yönelik artık tedbir alınmalıdır ! İsveç’in bu tarz provokatif eylemlere izin vermemesini ve bu tür girişimlere müsamaha göstermemesini bekliyor, bu ve diğer nefret suçu eylemlerinin faillerine ilişkin gerekli yasal işlemleri ivedilikle yapmaya davet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızı, ülkemizi, milletimizi ve dini değerlerimizi hedef alan tüm saldırı ve provokasyon girişimlerine yönelik kararlı mücadelemizden ve haklı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz !”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.