Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Daha nice zaferlerin, başarıların bizi beklediğine inanıyorum”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi’nde konuştu. Erdoğan, “AK Parti olarak kendi içimizdeki bu değişim ruhuna sahip çıktığımız sürece Allah’ın izniyle ve milletimizin desteğiyle daha nice zaferlerin, başarıların bizi beklediğine inanıyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Daha nice zaferlerin, başarıların bizi beklediğine inanıyorum”
Yayınlama: 07.10.2023
11
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışarıda kendisini bekleyen kalabalığa yaptığı konuşmadan bazı satır başları şöyle:

“Sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Başkentimize Ankara’ya hoş geldiniz. Aşkınız sevdanız ve dayanışmanız için her birinize teşekkür ediyorum. Salonlara stadyumlara sığmayan şu sevginiz için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Bugün Türkiye Yüzyılı için istisnai bir gün, bugün AK Parti için partimizin temsilcisi olduğu davamız için müstesna bir gün. Biraz sonra Türkiye Yüzyılı için hep yeni hep ileri diyerek partimizin 4. Olağanüstü Kongresini gerçekleştireceğiz.

Türkiye Yüzyılının siyasette öncüsü olacak kurmay kadroyu inşallah delegelerimizin oyları ile belirleyeceğiz. Böylece geçmişten bugüne kadar partimize hizmet etmiş kardeşlerimizin yanı sıra yeni seslerle, yeni yüzlerle partimizi daha da güçlendireceğiz.

İnşallah bugün de aynısını yapacağız. Cumhuriyetin yüz akı Türkiye’nin ortak aklı öyle bir kadro olarak bundan sonra geleceğe daha emin adımlarla yürüyeceğiz. Kongremizin şimdiden partimiz ve milletimiz açısından hayırlara vesile olmasını diliyorum.

14 ve 28 Mayıs seçimlerini AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak büyük bir zaferle başardık. Böylece 22 yıllık tarihimizde 17. seçim zaferimize imza atmış olduk. Şahsımızı ve partimizi hedef alan nice saldırıya nice iftiraya iktidara gelebilmek için terör örgütleri ile iş tutan nice bedhahlara rağmen milli iradeye gölge düşürmedik. Bu topluluk birbirinden kopmadı. İhanet edenler olmadı mı oldu. Onlar yoluna biz de yolumuza. Onlar burada da dikiş tutturamayacaklar biz de burada milletimize hizmet yolunda emin asımlarla yürüyeceğiz.

Seçimlerle birlikte Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi milletimizden bir kez daha onay aldı. Türkiye’yi yönetecek kadro vizyon ve programın sadece partimizde ve ittifakımızda olduğu tekrar ortaya çıktı. Altılı masa dediler On altılı masa dediler yüz on altılı masa dediler ne oldu. Bak şimdi o masadan parlamentoda kimse var mı? Düşünebiliyor musunuz başkanlarının parlamentoda olmadığı altılı masa. Cumhur İttifakı parlamentoda. Biz de seçimlerden sonra hiç vakit kaybetmeden hükümetimizi kurduk. Türkiye Yüzyılının inşası için kaldığımız yerden tekrardan çalışmaya başladık. Çeşitli zorluklarla da karşılaşsak Türkiye’yi hedefleri ile buluşturmakta kararlıyız.

AK Parti olarak bizler çok büyük bir aileyiz. Bu aile farklı bu aile ailenin kutsiyetine inanmış bir aile. Her senesi hizmetle geçen 22 yıllık mazimizle bu gerçeği çok net bir şekilde görebiliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın salonda yaptığı konuşmadan bazı satır başları şöyle:

“Bizi biz yapan, bir yapan, diri tutan, hayat veren bu sevda, Antalya’nın, Artvin’in, Aydın’ın, Ardahan’ın, Balıkesir’in, Bartın’ın, Batman’ın, Bayburt’un, Bilecek’in sevdasıdır. Kapılmaktan şeref duyduğumuz bu sevda, Bingöl’ün, Bitlis’in, Bolu’nun, Burdur’un, Bursa’nın, Çanakkale’nin, Çankırı’nın, Çorum’un, Denizli’nin, Diyarbakır’ın sevdasıdır.

Gönül coğrafyamızı kucaklayan bu sevda, Leşkoşa’dan Karabağ’a, Saraybosna’dan Sarı Irmağ’a, Medine’den Semerkant’a, Kudüs’ten Kazan’a, Alp Dağları’ndan Altay Dağları’na, Adriatik’ten Afrika’nın ortalarına kadar gerisinde binlerce yıllık tarih, kültür, medeniyet kardeşliği ve kader ortaklığı olan necip bir milletin sevdasıdır.

Kuruluşundan bugüne AK Parti’nin temsilcisi olduğu sevdaya, davaya, yürüttüğü çalışmalara, verdiği mücadeleye destek olan, katkı sağlayan, fedakarca sorumluluk üstlenen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Bilhassa ülkemizin üzerinde son dönemde oynanan en büyük oyunların tekbirinin birden sergilendiği 14 ve 28 Mayıs seçimlerindeki gayretlerinizi asla unutmayacağız. Bu seçimlerde milli iradenin tecellisi için gece gündüz çalışan, her bir teşkilat mensubumuz ile milli iradeye sahip çıkan her bir kardeşime, vatandaşıma buradan tekrar teşekkür ediyorum.

İnşallah 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler seçimlerinde bu kararlı tutumu tekrar sergileyerek, Türkiye Yüzyılı’nın muştusunu bir kez daha cümle aleme beraber ilan etmeye hazır mıyız?

Güven ve istikrar iklimini tahkim etmek, insanımızın refahını artırmak başta olmak üzere milletimize verdiğimiz tüm sözleri yerine getireceğiz. Cumhurla, Cumhuriyetin arasındaki duvarları yıktığımız gibi, Cumhuriyeti gerçek demokrasiyle kucaklaştıracak, sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir Anayasayı inşallah ülkemize kazandıracağız.

Depremle yıkılan şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmakla kalmayacak, deprem tehdidi altındaki tüm yerleşim birimlerini tekrar inşa ve ihya edeceğiz. Siyasi, sosyal, bireysel sapkın akımları destekleyerek milli bünyemizi, aile kurumumuzu, değerlerimizi yıkmayı hedef alan sinsi faaliyetlerin kökünü kurutacağız. Biz LGBT tanımıyoruz. Kim LGBT’yi tanıyorsa onlar beraber yürüsün. Cumhur İttifakı olarak da tanımıyoruz ve biz bu noktada aile kurumunu sağlam tutan, aile kurumuna sağlam olarak sarılan bir yapının mensuplarıyız. Yarısı yalan, yarısı yanlış haberler ve beyanlarla milletimizi, özellikle de gençlerimizi karamsarlığa sürüklemek isteyenlere biz ülkemizde izin vermeyeceğiz.

Sınırlarımız içinde ve dışında tek bir insanımızın dahi burnunun kanamasına, onurun zedelenmesine, hayallerinin gölgelenmesine asla rıza göstermeyeceğiz. Terörü kaynağında kurutma, bu stratejimizi kararlılıkla uygulayacak, PKK’sından FETÖ’süne, DEAŞ’ından marjinal örgütlere bütün bunlara kadar eli kanlı canilerden döktükleri her damla kanın hesabını misliyle soracağız.

Bir gece ansızı gelebiliriz ikazının vatanımızın bekasına kasteden alçakların, yüreklerine saldığı korkuyu hiç eksiltmeyeceğiz. Terörle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdürürken, bölgemizde barış, huzur ve istikrarın tesisi için diplomatik çabalarımızı yoğunlaştıracağız.

Komşularımızdan başlayarak bölgemizdeki tüm ülkelerle sorunlarımızı diyalog ve diploması ile çözmenin gayretindeyiz. Orta Doğu’dan Kafkaslara, Balkanlar’dan ve Karadeniz’e bölgede akan kanın durması öncelikli gündemimizdir. Bunun yolu da adaletin ve uluslararası hukukun korunmasından geçer.

İlk kıblemiz, Mescid-i Aksa’nın tarihi ve dini statüsünü aşındırmaya yönelik her türlü girişimin, her türlü işgalin karşısında durmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak bu sabah İsrail’de meydana gelen hadiseler ışığında tüm tarafları itidalle hareket etmeye, gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırıyoruz.

Bu ülkenin her bir vatandaşının doğumundan ölümüne kadar adalet, güvenlik, eğitim ve sağlık başta olmak üzere her türlü hizmetten en üst düzeyde yararlanabilmesini sağlayacağız.

Son 21 yıldır enflasyona ezdirmediğimiz işçi, memur ve emeklilerimize inşallah önümüzdeki dönemde yeni müjdeler vermeye devam edeceğiz. Tüm dünyayla birlikte ülkemizi de olumsuz etkileyen hayat pahalılığı meselesini gereken her türlü tedbiri alarak çözmekte kararlıyız. Kaderini ülkesinin ve milletinin kaderiyle bütünleştirmiş bir partiye, bir kadroya ve bir ittifaka yakışan da budur. Bize düşen hak ve hakikat mücadelesini son nefesimize kadar sabırla sürdürmektir. Bugün buradaki birlikteliğimizi işte bu ahdin ve azmin bir sembolü olarak görüyoruz.

İnsanıyla, tabiatıyla, teknolojisiyle her alanda dünyanın yeni düzeninde bize sunulana tabi olarak değil, belirleyici olarak yerimizi alacağız. Kuruluşumuzdan bugüne 22 yıldır yaptığımız her işi ülkemize kazandırdığımız her eser ve hizmeti bu büyük şahlanışın girizgahı, dibacesi, besmelesi olarak görüyoruz. Ömrümüz yeterse biz yetmezse gözlerindeki ışıltıyı, yüreklerindeki coşkuyu buradan bile görebildiğim gençlerimizin gayretiyle hedeflerimize mutlaka ulaşacağız. İnşallah bu bayrak yarışında son 21 yılda olduğu gibi bundan sonra da en önde hep sizler yer alacaksınız. Bundan hiç şüpheniz olmasın.

Ekonomiye baksalar maruz kaldığımız tüm tuzaklara ve yaşadığımız sıkıntılara rağmen ülkemizi 1 trilyon doların üzerinde milli gelire çıkardığımızı, satın alma paritesine göre dünyada 11. Sıraya yükselttiğimizi görecekler. Sanayiye baksalar ülkemizin artık 90 milyar doları bulan proje büyüklüğüyle savunma sanayinde dünyanın önde gelen aktörleri arasında girdiğini, faaliyete geçirdiği 163 yeni organize sanayi bölgesi, 37 endüstri bölgesi, 100 teknoparkıyla küresel bir üretim üssü haline geldiğini görecekler.

İnşallah bu yıl sonuna doğru özellikle emekli memurlarımızın maaşlarıyla ilgili şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor ve ilk kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi de inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız.

Hangi alana baksalar büyüyen, güçlenen, itibarı artan, refahı yükselen, huzuru ve güvenliği tahkim olan bir Türkiye görecekler. Milletimiz bu tarihi yürüyüşünde yanında olanlarla, kendisini yalnız bırakanları ve karşısında yer alanları hiçbir vakit unutmayacaktır.

AK Parti, Türkiye’nin kendi iradesiyle, kendini sürekli yenilemeyi başarabilen en büyük siyasi organizasyonudur. Bunun için AK Parti’nin her kongresi bir değişim rüzgarına şahit olur. Bunun için her milletvekili seçimi AK Parti açısından bir değişim esintisi, bir yenilenme heyecanı eşliğinde gerçekleştir.

AK Parti olarak kendi içimizdeki bu değişim ruhuna sahip çıktığımız sürece Allah’ın izniyle ve milletimizin desteğiyle daha nice zaferlerin, başarıların bizi beklediğine inanıyorum.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.