Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Avrupa Birliği’nden herhangi bir beklentimiz yok”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye olarak 60 yıldır kapısında bekledikleri Avrupa Birliği’nden (AB) herhangi bir beklentilerinin olmadığını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Avrupa Birliği’nden herhangi bir beklentimiz yok”
Yayınlama: 01.10.2023
7
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yönetimler değişse de Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yönelik adaletsiz ve ahde vefa ilkesiyle bağdaşmayan tarafgir tutumunda bir değişiklik olmadığını belirterek,  “Biz Avrupa Birliği’ne verdiğimiz her sözü tuttuk ama onlar bize verdikleri sözlerin neredeyse hiçbirini yerine getirmediler. Türkiye olarak demokrasi, adalet ve özgürlükler noktasında Kopenhag Kriterleri’ni gerekirse Ankara Kriterleri yapar, yine yolumuza devam ederiz. Kağıt üzerinde ortaya koydukları ilkeleri, kuralları, süreçleri hiçe sayan bir yaklaşımla ülkemize haksızlık üzerine haksızlık yaptılar.” İfadelerini kullandı.

Türkiye olarak 60 yıldır kapısında bekledikleri Avrupa Birliği’nden herhangi bir beklentilerinin olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Şayet bize karşı örtülü bir yaptırım gibi kullandıkları vize dayatması başta olmak üzere haksızlıklarından geri dönerlerse kendi yanlışlarını düzeltmiş olurlar. Yapmazlarsa siyasi, sosyal, ekonomik ve askeri olarak bizden herhangi bir beklentiye girme hakkını tümüyle kaybederler. Eğer artık iyice lafta kalan tam üyelik sürecini sonlandırmak gibi bir niyetleri varsa işin o tarafı da kendi bilecekleri iştir.”


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.