Çocukları kış hastalıklarından korumanın yolları

ŞANLIURFA-05.01.2024-HİBYA- Birecik Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Mehmet Ertaş, çocukları kış hastalıklarından korumak için yapılması gerekenlere ilişkin bilgi verdi.

Çocukları kış hastalıklarından korumanın yolları
Yayınlama: 05.01.2024
5
A+
A-

Çocuk Hastalıkları Uzm. Dr. Ertaş, kış mevsiminin başlamasıyla viral üst solunum yolu enfeksiyonlarının arttığını belirterek, “Bununla beraber bazen alt solunum yolları enfeksiyonu da artmaktadır. Burun akıntısı, öksürük, ateş olduğunda influenzadan şüpheleniyoruz. Sadece burun akıntısı, öksürük ses kısıklığı olduğunda basit bir viral enfeksiyon diye düşünüp antibiyotik vermiyoruz. Eğer ateş de eşlik ediyorsa, düşmeyen bir ateş de varsa influenza olarak düşünüp antivirali tedavimize ekliyoruz.” dedi.

Kış mevsiminde görülen enfeksiyonların yüzde 70-80’inin bakteriyel değil, viral enfeksiyon olduğunu söyleyen Ertaş, “Bu hastaların birkaç gün sonra semptomları geçmiyor. Ondan sonra balgam olduğunda o zaman diyoruz ki bu bakteriyel enfeksiyon olabilir. Akciğer filmiyle değerlendirip ona göre tedavisini düzenliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ertaş, viral enfeksiyonlardaki bulaşıcılığa dikkati çekerek, “Bunu önlemenin en iyi yolu öncelikle anneler, babalar ve çocukların ellerini yıkamasıdır. Ondan sonra öksüren aksıran, ateşi olan biri varsa ondan uzak duracak. Gerekirse çocuk o gün okula gitmeyecek, ateşi varsa diğer çocuklara da bulaşmasın. Bu çocukların bağışıklık sistemi hastalıkla karşılaştığında bağışlık sistemi zayıflıyor, bağışlık sistemini güçlendirmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

Beslenme ve uyku düzeninin önemine vurgu yapan Ertaş, “Çocuğa yeterli uykuyu verdiğinizde, yeterince dengeli beslediğinizde çocuk bu hastalıkları daha çabuk atlatacaktır. Şu an mevsimsel meyvelerden portakal mandalina var. C vitamininden zengindir. Mevsimsel olarak bunlardan verebiliriz.” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.