CMG Başkanı Shen Haixiong’un yeni yıl konuşması

Çin Medya Grubu (CMG) Başkanı Shen Haixiong, 1 Ocak 2024 tarihinde Çin Global Televizyon Ağı (CGTN), Çin Uluslararası Radyosu (CRI) ve internet üzerinden dünya genelinde tüm dinleyicilerin, izleyicilerin ve internet kullanıcılarının yeni yılını kutladı.

CMG Başkanı Shen Haixiong’un yeni yıl konuşması
Yayınlama: 01.01.2024
1
A+
A-

Çin Medya Grubu (CMG) Başkanı Shen Haixiong, 1 Ocak 2024 tarihinde Çin Global Televizyon Ağı (CGTN), Çin Uluslararası Radyosu (CRI) ve internet üzerinden dünya genelinde tüm dinleyicilerin, izleyicilerin ve internet kullanıcılarının yeni yılını kutladı.

Shen Haixiong'un yeni yıl konuşmasını aktarıyoruz:

Sevgili dostlar:

Yeni yılın ilk güneşiyle birlikte umut dolu bir 2024'e giriyoruz. Sizleri Beijing'den selamlıyorum!

Kısa süre önce geride bıraktığımız 2023 yılında, Çin’in Kuşak ve Yol inisiyatifinin verimli gelişen ilk 10 yılını ağırladık. Güzel çiçeklerle mutlu şarkılarla dolu bu 10 yılda, Çin dünya ile el ele vererek birlikte ilerledi. CMG sürekli olarak bu refah yolunda farklı medeniyetlerin değişimine ivme kazandırdı, dünyadaki sayısız güzel şeyi ve dokunuşu kaydetmek için lensi, kalemi ve mürekkebi kullandı.

Bu yıl “fikir+sanat+teknoloji” yeniliğini yeni düzeye taşıdık. “Xi Jinping’in Alıntıladığı Klasik Sözler” kitabının ikinci baskısının çok dilli versiyonu, dünya genelinde 80’den fazla ülkede yayınlandı. “Bahar ve sonbaharda kültürel nabzı” “Antik Çin yolculuğu” “Medeniyetlerle karşılaşmak”, “Bambu kitaplarla Çin’i keşfedelim” gibi çok sayıda seçkin program Çin ve dünya medeniyetlerine parlak bir ışık tutmaya devam ediyor. Hangzhou Asya Oyunları’nın yayınlarına erişim sayısı tarihi rekor kırarak, 41 milyar 400 milyonu buldu ve spor dinamizmiyle bir destan yazdı.

Bu yıl “arkadaş çevremiz” çok coşkuluydu. Eski dostlarımızın yanı sıra, yeni dostlarımızı da tanıdık. Uluslararası medya kuruluşlarıyla 58 iş birliği anlaşması imzaladık, 2. Küresel Medya İnovasyon Forumu, ASEAN Ortakları Medya İş Birliği Forumu, Afrika Ortakları Medya İş Birliği Forumu’na evsahipliği yaptık. Dünya genelinde “Çin tarzı modernleşme ve dünya” konulu 51 küresel medya etkinliği, 8 “Medeniyetlerde yolculuk” sergisi düzenledik, barışçıl kalkınma, karşılıklı yarar sağlayan iş birliği ve ortak refah içeren dünya modernleşmesinin güzel bir resmini çizmek için dünyanın her yerinden arkadaşlarınızla birlikte çalıştık.

Günümüzdeki dünyada barışın sağlandığı söylenemez, dünya barış, gelişme, iş birliği ve ortak kazanca çok ihtiyaç duyuyor! Giderek daha fazla uluslararası dostumuzun Çin'in fikir ve önerilerini anladığını ve desteklediğini görmekten memnuniyet duyuyoruz. APEC toplantısında, ABD’nin San Francisco kentinde “Çin-ABD kültürel değişim ve dost diyalogunu” başarıyla düzenledik ve bu büyük ilgi gördü. Diyaloga katılan Uçan Kaplan adlı ekibin yaşlı üyesi Harry Moyer benimle görüşürken, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in insanlığın kadar birliği düşüncesinin herkesin ortak arzusunu yansıttığını söyledi. Çin'e döndükten sonra Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Lincoln Ortaokulu çocukları tarafından gönderilen el yapımı kartpostallar, küreler ve küçük süs eşyaları aldım. Bu sevimli küçük hediyelere bakınca çocukların barışa, dostluğa, paylaşılan güzelliğe olan özlemini hissettim.

Dünyanın en büyük kapsamlı medya grubu CMG’nin kuruluşundan bu yana 5 yıl geçti ve yeni yükseliş aşamasından güçlü gelişme aşamasına girdi. Geçtiğimiz yıl 191. yurt dışı şubemizi açarak dünya çapında 67 ülke ve bölgeyi kapsayan yurt dışı iletişim ağı kurduk. CGTN uluslararası kullanıcı sayısı ilk kez 700 milyonu aştı. Önemli uluslararası haberlerde sürekli olarak ilk küresel kaynak olduk. Dünya standartlarında yeni bir ana akım medya oluşturma yolculuğumuzda, “ekrandaki her şey kaliteli” hedefiyle hız kesmeden devam edeceğiz.

Sevgili dostlar, 2024 yılı, Çin Ay Takvimi’ne göre ejderha yılıdır. Ejderha, Çin kültürünün uğurlu ve mutlu bir efsanevi totemi olup, herkesin avantajlarını biriktirme, herkese yarar sağlama, farklılıklarını bir kenara bırakıp ortaklarını artırma ruhunu temsil eder. Yeni bir yolculuğa ilerleyen Çin halkı, bu uğurlu yılda Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. yıldönümünü kutlayacak. CMG, ejderha dinamizmi, kaplan cesareti ve at hızıyla dünyaya daha çok ilgi çekici Çin hikâyelerini anlatıp, insan uygarlığının modern bir bölümünü yazarak yeni bir baharı birlikte karşılayacak.         

Size ve dünyaya tekrar mutluluklar diliyorum. Yeni Yılınız Kutlu Olsun!


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.