Citroen’in, MPV modeli SpaceTourer yenilendi

Fransız üretici Citroen’in, işlevsel MPV modeli SpaceTourer yenilendi.

Citroen’in, MPV modeli SpaceTourer yenilendi
Yayınlama: 03.01.2024
2
A+
A-

Citroen, konfor ve fonksiyonellik DNA’sını aktardığı yenilikçi ürünleriyle tüketicilere yenilikçi çözümler sunmayı sürdürüyor. MPV segmentinin öncüsü Citroen, yolcu taşımacılığında her açıdan üst sınıf özellikleri barındıran yeni SpaceTourer modelini tanıttı. Araçta yeni Citroen tasarım dilini yansıtan ön tasarım, daha güçlü ve modern bir görünüm oluşturuyor.

Yeni nesil bilgi-eğlence sistemi ile daha konforlu ve daha teknolojikolan yeni SpaceTourer, artırılmış akıllı saklama bölmeleriyle ise daha da pratik bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Model, güçlü ve etkileyici tasarımı, birden fazla konfigürasyona sahip modüler yapısı ve gelişmiş kabin içi konfor seviyesiyle yenilikçi çözümler sunan bir MPV olarak her türlü gereksinime cevap veriyor.

Yeni SpaceTourer, Citroen'in içinde olmaktan mutluluk duyulan, çok yönlü kullanım sunan ferah otomobiller geliştirme konusundaki uzmanlığını yansıtıyor. Yoğun ve çok yönlü yaşamı kolaylaştıran, üstün konfor ve akıllı tasarım sunan Citroen, marka değerine sadık modellerle bunu sunuyor. Yeni SpaceTourer, günlük kullanımda pratik ve kullanıcı dostu bir model. Ayrıca SpaceTourer yalnızca aile, arkadaşlar, spor takımları gibi kalabalık kullanım için ideal bir MPV olmakla kalmıyor, aynı zamanda profesyonel yolcu taşımacılığına da cevap veriyor.

Yeni logo, aracın ön cephesine modern bir dokunuş katıyor. Bu logo, son derece şık siyah desenli bir bantla farların her iki yanına bağlanıyor. Yeni SpaceTourer’ın ön farları yeniden tasarlandı ve yeni Citroen marka kimliğinin parçası olan ışık imzasını barındırıyor. Farlardaki iki yatay şeridi birbirine bağlayan dikey bir şerit ise dikkat çekiyor.

Bu imza uzaktan bakıldığında bile marka aidiyetine vurgu yapıyor. Yeni ön tasarım güçlü ve geniş bir görünüm sunuyor. Dikkat çekici, ancak yalın hatlar siluetin geri kalan çizgileriyle uyum sağlıyor. Örümcek tasarımlı yeni jant göbeğine sahip 17 inç jantların ortasında ise yeni logo yer alıyor.

İç mekanda ise daha zarif ve daha işlevsel yeni ön konsol dikkat çekiyor. Orta konsolun üstünde yer alan yeni 10 inçlik merkezi HD dokunmatik ekran kullanıcılara yeni bir deneyim sunuyor.

Ayrıca yeni SpaceTourer daha büyük, daha fazla sayıda ve daha akıllı saklama alanlarıyla işlevsellik seviyesini daha da yükseltiyor. Örneğin, konsolun her iki üst yanındaki bardak tutucular, akıllı telefon saklama alanı olarak da kullanılabiliyor. Yeni konsolda üst depolama alanı genişledi ve tabletler için bir alana yer verildi. Üst donanım seviyelerinde ayrıca ek bir kapak da yer alıyor. Ön konsolun orta bölümünde, vites seçiciyi ve sürüş modu seçiciyi barındıran yeni bir kontrol arayüzü sunulurken akıllı telefonlar için kablosuz şarj bölgesiyle birlikte geniş bir saklama alanı bulunuyor.

Yeni SpaceTourer’ın tamamen yeni direksiyonunda ise farklı entegre kontrollere (telefon, ses sistemi, sürüş yardımları gibi) yer veriliyor ve yeni direksiyon ısıtmalı olarak tercih edilebiliyor. Direksiyondaki yeni tasarım daha işlevsel ve daha ergonomik bir kullanım sunarken göbekteki yeni logoyla birlikte daha modern bir görünüm oluşturuyor.

İster ekranın kalitesi isterse de bilgi-eğlence özellikleri olsun yeni SpaceTourer en üstün özelliklerle kabindeki yaşam konforunu yine en üst seviyede tutuyor. Tamamen dijital 10 inçlik gösterge ekranı artık tüm yeni SpaceTourer versiyonlarında standart olarak yer alıyor. Yeni renkli gösterge ekranı, önemli bilgileri kişiselleştirme olanağı ve ayrıca estetik, yüksek çözünürlüklü grafiklere olanak tanıyor.

Yeni SpaceTourer’da ön konsolun ortasında yer alan yeni 10 inçlik HD dokunmatik ekranlı yeni My Citroen Play bilgi-eğlence sistemi yer alıyor. Akıllı telefon ergonomisinden ilham alınarak tasarlanan dokunmatik ekranın kullanımı kolay ve son derece akıcı. Müzik veya telefon gibi multimedya kontrolleri dışında araç fonksiyonları da bu ekran üzerinden yönetilebiliyor.

Sistem, Wi-Fi ekran yansıtma yoluyla akıllı telefonları kablosuz olarak yansıtabilirken Android Auto ve Apple CarPlay bağlantılarını da destekliyor. Ayrıca gerçek bir kişisel asistan olarak doğal ve akıcı ses tanıma özelliğine sahip. Kablosuz akıllı telefon şarjı orta konsolda, öndeki iki yolcunun erişebileceği bir yerde bulunuyor. Ayrıca yeni SpaceTourer, 4 adede kadar USB C soketi (ön konsolda iki adet ve 2 sırada iki adet) ve iki adet 12 V soket ile donatılıyor.

Her koşulda akıllı ve işlevsel: Yeni SpaceTourer ister şehir dışında, isterse de şehir içinde her zaman iyi bir yol arkadaşı olarak öne çıkıyor. Araç, 1,90 metre yüksekliği sayesinde kapalı otoparklara rahatlıkla giriyor. Yeni araç, L (5,33 m) olmak üzere bir gövde uzunluğuna sahipken farklı yerleşim düzenleriyle 9 kişiye kadar yolcu taşıyabiliyor. Citroën SpaceTourer her zevke ve kullanıma uygun tercih edilebilen farklı konfigürasyonlar sunuyor.

Eller serbest, işleviyle kullanıcı yan kapıları dokunmadan açıp kapatabiliyor. Kullanıcın ayağını arka tamponun köşesinin altından geçirmesi yetiyor. Aracın kilidi açılıyor ve ilgili taraftaki yan kapı otomatik olarak açılıyor. Bu, örneğin küçük çocukları çocuk koltuğuna yerleştirme veya bagaj yükleme gibi durumlarda önemli bir avantaj sağlıyor.

Açılabilir arka cam, tek bir bilek hareketiyle bagajı yükleme veya bagaj kapağını açmadan bagaja erişme kolaylığı sağlıyor.

Yeni SpaceTourer, 8 vitesli otomatik şanzımanla birlikte güçlü ve verimli 180 HP BlueHDi dizel motorla da tercih edilebiliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.