Çinli temsilci İsrail diplomatla telefon görüşmesi yaptı

Çin’in Ortadoğu Özel Temsilcisi Zhai Jun, dün İsrail Dışişleri Bakanlığı Asya-Pasifik İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rafael Harpaz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çinli temsilci İsrail diplomatla telefon görüşmesi yaptı
Yayınlama: 13.10.2023
0
A+
A-

Çin'in Ortadoğu Özel Temsilcisi Zhai Jun, dün İsrail Dışişleri Bakanlığı Asya-Pasifik İşlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Rafael Harpaz ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Zhai Jun, İsrail ile Filistin arasında artan gerilim ve şiddetten duydukları derin endişeyi ve çatışmalar nedeniyle yaşanan sivil kayıplardan dolayı üzüntülerini dile getirdi.

Zhai Jun, Çin'in masum sivillere yönelik zarar verici eylemleri kınadığını ve erken bir ateşkes ile şiddetin sonlandırılması için çağrıda bulunduğunu belirtti. Ayrıca, her iki tarafın halkının barışa olan inancını güçlendirmek adına “iki devletli çözüm” temelinde barış görüşmelerinin yeniden başlatılması gerektiğini vurguladı.

Zhai Jun, uluslararası toplumun, durumun bir insani felakete dönüşmesini önlemek adına sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine işaret etti.

Filistin meselesinde kişisel çıkarları olmadığını ve her zaman barış, hakikat ve adaletin yanında yer aldıklarını ifade eden Zhai Jun, İsrail ve Filistin'in barış içinde bir arada yaşamasını içtenlikle arzu ettiklerini ve barış görüşmelerini teşvik etmek, ayrıca barışın gerçekleşmesi için gerekli koşulları yaratmak amacıyla uluslararası toplumla birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirtti.

Rafael Harpaz, İsrail'in görüşlerini ve tutumunu aktardı ve İsrail'deki Çin vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için her türlü çabayı göstereceklerini ifade etti.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.