Çinli telekom devlerinin 10 aylık geliri, 197.9 milyar dolara çıktı

Çin, reel ekonomisinin dijital ve akıllı dönüşümünü ilerletmek amacıyla, mevcut 5G şebekesini sürekli ve istikrarlı olarak geliştiriyor.

Çinli telekom devlerinin 10 aylık geliri, 197.9 milyar dolara çıktı
Yayınlama: 25.11.2023
1
A+
A-

Çin, reel ekonomisinin dijital ve akıllı dönüşümünü ilerletmek amacıyla, mevcut 5G şebekesini sürekli ve istikrarlı olarak geliştiriyor. Bu yılın ekim ayı sonu itibarıyla ülkede 3,22 milyon 5G baz istasyonu kuruldu. Endüstri ve Bilişim Teknolojisi Bakanlığı’nın açıklamasına göre, bu sayı ülkenin toplam mobil telefon baz istasyonlarının yüzde 28,1 kadarına eşdeğer.

Öte yandan resmi veriler de 5G’nin kullanım oranının artmasına paralel olarak telekomünikasyon sektörünün yılın ilk 10 ayında hızlı büyüdüğünü gösteriyor. Söz konusu sektörde faaliyet gösteren şirketlerin bu dönemde sağladığı gelir, toplamda yaklaşık 1,4 trilyon yuana (yaklaşık 197,9 milyar dolar) ulaştı. Bu seviye, önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,9 oranında bir artışa denk geliyor.

Çin’in üç telekomünikasyon devi olan China Mobile, China Telecom ve China Unicom’un, Ekim 2023 sonu itibarıyla, toplam 754 milyon 5G kullanabilen mobil telefon abonesine sahip bulunduğu bildirildi. 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.