Çin’in yüksek verimli internet uydu kapasitesi, 500 Gbps’yi aşacak

Çin’in ilk yüksek yörüngeli uydu interneti temel olarak oluşturuldu. Çin Havacılık ve Uzay Teknolojisi ve Bilimi Şirketi (CASC) tarafından yapılan açıklamaya göre, şirkete bağlı olan Çin Uydu Telekomünikasyon Şirketi (Satcom) tarafından ilk yüksek yörüngeli uydu interneti temel olarak oluşturuldu.

Çin’in yüksek verimli internet uydu kapasitesi, 500 Gbps’yi aşacak
Yayınlama: 27.11.2023
2
A+
A-

Çin’in ilk yüksek yörüngeli uydu interneti temel olarak oluşturuldu. Çin Havacılık ve Uzay Teknolojisi ve Bilimi Şirketi (CASC) tarafından yapılan açıklamaya göre, şirkete bağlı olan Çin Uydu Telekomünikasyon Şirketi (Satcom) tarafından ilk yüksek yörüngeli uydu interneti temel olarak oluşturuldu. 14. Beş Yıllık Planı’nın son dönemi olan 2025 yılında, yüksek verimli uyduların toplam kapasitesinin 500 Gbps’yi aşması bekleniyor.

Son yıllarda, Zhongxing-16, Zhongxing-19 ve Zhongxing-26 yüksek verimli uydularının başarıyla fırlatılmasıyla ülkenin topraklarının tamamını kapsayan ilk yüksek yörüngeli uydu interneti  oluşturulmuş oldu. Gelecekte, Satcom daha büyük tek uydu kapasiteli uyduların inşasını geliştirecek.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.