Çin’in kırsal kesimlerinde 97 bin kilometre karayolu yapıldı

Çin Ulaştırma ve Nakliyat Bakanlığı’nın yayımladığı son raporda, bu yılın ocak-ağustos döneminde ülkenin kırsal bölgelerinde toplam 97 kilometrelik karayolunun yeni inşa edildiği veya onarıldığı bildirildi. Bu gelişmeler, kırsal kesimlerdeki ulaşımın daha verimli ve kaliteli hale gelmesine katkıda bulundu.

Çin’in kırsal kesimlerinde 97 bin kilometre karayolu yapıldı
Yayınlama: 11.10.2023
0
A+
A-

Çin Ulaştırma ve Nakliyat Bakanlığı’nın yayımladığı son raporda, bu yılın ocak-ağustos döneminde ülkenin kırsal bölgelerinde toplam 97 kilometrelik karayolunun yeni inşa edildiği veya onarıldığı bildirildi. Bu gelişmeler, kırsal kesimlerdeki ulaşımın daha verimli ve kaliteli hale gelmesine katkıda bulundu. Aynı dönemde kırsal karayolu projeleri için 308,4 milyar yuanlık yatırım yapıldı. Bu yatırımlar, kırsal kesimlerdeki ekonomik faaliyetlerin canlanmasına ve ülkenin genel refahına olumlu katkılar sağladı.

Nisan sonu itibarıyla ülkedeki karayollarının toplam uzunluğunun 5 milyon 280 bin kilometreye ulaştı. Çin Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Genel Müdür Yardımcısı Zhou Rongfeng, son yıllarda karayolunun bakımına toplam 1 trilyon 290 milyar yuan bütçe ayrıldığını ve ülke genelindeki yüksek kaliteli otoyol oranının toplamın yüzde 91.5’ine ulaştığını söyledi. 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.