Çin’in döviz rezervi, 3 trilyon 200 milyar 800 yuan oldu

Çin’in döviz rezervlerinin nisan sonu itibarıyla 3 trilyon 200 milyar 800 milyon dolar olarak kayda geçtiği bildirildi. Çin Devlet Döviz İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, nisan ayında, başlıca ekonomilerin makro ekonomik verileri ve para politikası beklentileri gibi dış faktörlerin etkisiyle dolar endeksi yükselirken, küresel finansal varlıkların değerinde ise düşüş yaşandı.

Çin’in döviz rezervi, 3 trilyon 200 milyar 800 yuan oldu
Yayınlama: 08.05.2024
3
A+
A-

Çin’in döviz rezervlerinin nisan sonu itibarıyla 3 trilyon 200 milyar 800 milyon dolar olarak kayda geçtiği bildirildi. Çin Devlet Döviz İdaresi’nden yapılan açıklamaya göre, nisan ayında, başlıca ekonomilerin makro ekonomik verileri ve para politikası beklentileri gibi dış faktörlerin etkisiyle dolar endeksi yükselirken, küresel finansal varlıkların değerinde ise düşüş yaşandı. Döviz kurundaki ve varlık fiyatlarındaki değişik gibi unsurların birleşik etkisiyle, Çin’in nisan ayında döviz rezervlerinde düşüş görüldüğü aktarıldı.

Çin ekonomisinin sağlam bir zemine, çok sayıda üstünlüğe, güçlü dirence ve büyük potansiyele sahip olduğuna işaret edilen açıklamada, tüm bunların döviz rezervlerinde temel istikrarın korunmasına yardımcı olacağının da altı çizildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.