Çin’in arabuluculuğuyla Myanmar’daki taraflar ateşkeste anlaştı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin’in arabuluculuğu sayesinde Myanmar’ın farklı taraflarının Yunnan eyaletinin Kunming kentinde bir araya gelerek ateşkes için anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Çin’in arabuluculuğuyla Myanmar’daki taraflar ateşkeste anlaştı
Yayınlama: 12.01.2024
0
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Çin'in arabuluculuğu sayesinde Myanmar'ın farklı taraflarının Yunnan eyaletinin Kunming kentinde bir araya gelerek ateşkes için anlaşmaya vardıklarını açıkladı.

Sözcü Mao, bugün düzenlenen basın toplantısında, Myanmar Ordusu ile Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA), Ta'ang Ulusal Kurtuluş Ordusu (TNLA) ve Arakan Ordusu (AA) dahil olmak üzere ülkenin kuzey kesimindeki üç etnik silahlı grubun temsilcilerinin 10-11 Ocak tarihlerinde Kunming'de barış görüşmeleri yaparak ateşkes konusunda uzlaşmaya vardıklarını belirtti.

İki tarafın hemen ateşkesi uygulamaya başlayarak ilgili anlaşmazlıkları barış yoluyla müzakere etmeyi kabul ettiklerine dikkat çeken sözcü, bunun Çin sınırında yaşayan sivillere zarar vermeme ve Myanmar'daki Çin projelerinde çalışan personelin can güvenliğini koruma taahhüdünü içerdiğini ifade etti.

Sözcü, Myanmar'ın kuzey kesimindeki ateşkes için barış müzakerelerinin, ilgili tarafların çıkarlarına uygun olduğunu ve Çin-Myanmar sınır bölgesinin barış ve istikrarının korunmasına katkıda bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, sözcü Myanmar'daki ilgili taraflardan ateşkes anlaşmasını yerine getirmelerini, sorunları itidalli bir şekilde ele alarak diyalog yoluyla çözmelerini ve böylece bölgedeki barış sürecini hızlandırmalarını beklediklerini kaydetti.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.