Çin’den Filistin-İsrail çatışmasının taraflarına ateşkes çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin’in, Filistin-İsrail çatışmasında tarafları bir an önce ateşkes sağlamaya çağırdığını açıkladı. Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugünkü basın açıklamasında Çin’in Filistin-İsrail çatışmasında her zaman adalet ve hakkaniyeti savunduğunu belirtti.

Çin’den Filistin-İsrail çatışmasının taraflarına ateşkes çağrısı
Yayınlama: 09.10.2023
3
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin’in, Filistin-İsrail çatışmasında tarafları bir an önce ateşkes sağlamaya çağırdığını açıkladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, bugünkü basın açıklamasında Çin'in Filistin-İsrail çatışmasında her zaman adalet ve hakkaniyeti savunduğunu belirtti. Çin'in, Filistin ve İsrail'in dostu olarak, her iki ülkenin barış içerisinde gelişmesini arzuladığını dile getiren sözcü, bu amacı gerçekleştirmek için iki devletli çözümün en uygun yol olduğunu ve bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının önemini vurguladı.

ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri sevkiyat konusunda da görüşlerini paylaşan Mao Ning, “Çin'in bu konudaki tutumu sabittir. Sorunun çözümü için diyalog ve müzakerenin tek yol olduğuna inanıyoruz. Gerginliğin artmasını önlemek için tarafları bir an önce ateşkes sağlamaya çağırıyoruz.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.