Çin’den Filipinler’e denizdeki provokasyonunu durdurması çağrısı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Filipinler’in denizdeki provokatif eylemlerini derhal durdurması çağrısında bulundu. Çin Sahil Güvenliği’ne göre, bugün Nansha Adaları’ndaki Ren’ai Resifi yakınlarında Filipinler’e ait gemiler yasa dışı şekilde Çin karasularına girdi ve bu duruma karşı Çin tarafı gerekli tedbirler aldı.

Çin’den Filipinler’e denizdeki provokasyonunu durdurması çağrısı
Yayınlama: 10.11.2023
0
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı, Filipinler'in denizdeki provokatif eylemlerini derhal durdurması çağrısında bulundu.

Çin Sahil Güvenliği'ne göre, bugün Nansha Adaları'ndaki Ren'ai Resifi yakınlarında Filipinler'e ait gemiler yasa dışı şekilde Çin karasularına girdi ve bu duruma karşı Çin tarafı gerekli tedbirler aldı.

Bugünkü olağan basın toplantısında konuşan Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Filipinler'e ait iki nakliye gemisi ve üç sahil güvenlik gemisinin Ren'ai Resifi yakınlarındaki sulara kasıtlı olarak girdiğini ve bu eylemin Çin'in egemenliğini ciddi şekilde ihlal ettiğini belirtti.

Wang, Çin Sahil Güvenliği'nin hukuk çerçevesinde Filipinler'e ait gemilere karşı gerekli tedbirleri aldığını ve Filipinler'in Beijing Büyükelçiliği'ne ciddi bir girişimde bulunduklarını ifade etti. Ren'ai Resifi'nin Çin'in Nansha Adaları'nın bir parçası olduğunu vurgulayan Wang, Filipinler'in resife savaş gemisini oturttuktan sonra şimdi gemiyi onarım yapma ve sağlamlaştırma yoluyla resifi işgal etmeye çalıştığını kaydetti. Filipinler'in eylemlerinin uluslararası hukuka ve Çin ile ASEAN ülkeleri arasında imzalanan Güney Çin Denizi Taraflar Eylem Deklarasyonu'na aykırı olduğunu belirten Wang, Çin'in bu duruma kararlılıkla karşı çıktığını dile getirdi.

Wang, Filipinler'in denizdeki provokasyonunu derhal durdurarak resife oturttuğu askeri gemiyi en kısa sürede geri çekmesi çağrısında bulundu ve ulusal egemenliği ile denizdeki hak ve çıkarlarını korumak için Çin tarafının gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini söyledi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.