Çin’den BM Güvenlik Konseyi’ne görevi yerine getirme beklentisi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi’nin, BM Güvenlik Konseyi’ndeki İsrail-Filistin Sorunu’nu ele alacak olan Üst Düzey Toplantı’yı yöneteceğini açıkladı.

Çin’den BM Güvenlik Konseyi’ne görevi yerine getirme beklentisi
Yayınlama: 27.11.2023
2
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin, BM Güvenlik Konseyi'ndeki İsrail-Filistin Sorunu'nu ele alacak olan Üst Düzey Toplantı'yı yöneteceğini açıkladı.

Sözcü, uluslararası toplumun İsrail ve Filistin arasındaki son çatışmaların yol açtığı ciddi can kaybı ve insani felaketleri yakından izlediğini belirtti. Sözcü ayrıca, BM Güvenlik Konseyi'nin dünya barışı ve güvenliğini koruma konusundaki öncü rolüne ve bu sorunlara yapıcı katkılar sunmasına dair Çin’in beklentilerine vurgu yaptı.

Sözcü, Güvenlik Konseyi'nde yakın zamanda onaylanan 2712 sayılı kararın, İsrail ve Filistin arasındaki son çatışmaların patlak vermesinden bu yana Güvenlik Konseyi'nde Kabul edilen ilk karar olduğunu, aynı zamanda 2016 yılı sonundan bu yana ilgili konuda onaylanan ilk karar olduğunu ifade etti. Sözcü, bu kararın, ateşkesin sağlanması için atılan ilk adım olarak daha büyük insani kriz ve felaketin önlenmesine katkı yapacağını söyledi.

Sözcü, kasım ayında Güvenlik Konseyi'nin dönem başkanlığını üstlenen Çin'in, üst düzey bir toplantı düzenleyerek ilgili taraflar arasında iletişimin derinleştirilmesini, ortak anlayışın artırılmasını ve Gazze'deki insani krizin hafifletilmesi için yardım sağlanmasını istediğini belirtti. Sözcü, toplantının ateşkesin sağlanması, sivillerin korunması ve “İki Devletli Çözüm” yoluyla Filistin sorununun kapsamlı, adil ve kalıcı bir şekilde çözülmesi için pragmatik adımlar atılmasına ilişkin beklentinin üzerinde durdu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.