Çin ve Macaristan liderlerinin eşleri Buda Kalesi’ni ziyaret etti

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping’in eşi Peng Liyuan bugün Budapeşte’de Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok’un eşi Zsuzsanna Nagy’la beraber Buda Kalesi’ni ziyaret etti.

Çin ve Macaristan liderlerinin eşleri Buda Kalesi’ni ziyaret etti
Yayınlama: 09.05.2024
0
A+
A-

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in eşi Peng Liyuan bugün Budapeşte'de Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok’un eşi Zsuzsanna Nagy’la beraber Buda Kalesi’ni ziyaret etti.

Peng Liyuan, Macaristan’ın geleneksel porselen ve nakış sanat gösterisini seyrettikten sonra porselen ve nakışın, Çin ve Macaristan medeniyetlerinin ortak sembolleri olduğunu belirtti. Peng, iki ülkenin sanatçılarından iletişimi ve karşılıklı öğrenmeyi güçlendirerek, medeniyetlerin kaynaşmasını ilerletmek için çalışmalarını beklediğini söyledi.

Peng Liyuan, iki ülke arasında kültürel kalıntıların korunması ve restorasyonu alanındaki işbirliğinin güçlendirilmesini dilediğini ifade etti.

Çin ve Macaristan kültürleri arasında birçok benzerliğe, iki ülke halkları arasındaki dostluğun da sağlam zemine sahip olduğuna işaret eden Peng Liyuan, iki ülke arsındaki dostluğun nesilden nesile aktarılıp her geçen gün daha da pekiştirilmesi arzusunu dile getirdi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.