Çin ve Japonya dışişleri bakanları bir araya geldi

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Japon mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, Çin ve Japonya’nın stratejik ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkilerin yeniden konumlandırması gerektiğini belirtti.

Çin ve Japonya dışişleri bakanları bir araya geldi
Yayınlama: 26.11.2023
2
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Japon mevkidaşıyla yaptığı görüşmede, Çin ve Japonya’nın stratejik ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkilerin yeniden konumlandırması gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi olan Wang Yi, bugün Güney Kore’nin Busan kentinde Japonya Dışişleri Bakanı Yoko Kamikawa ile görüştü.

Wang Yi, görüşmede iki ülke liderlerinin vardığı mutabakatın yerine getirilerek, Çin-Japonya ilişkilerinin sağlıklı ve doğru bir yönde gelişmesi için çalışılması gerektiğini belirtti.

Tarafların stratejik ve karşılıklı yarar sağlayan ilişkileri yeniden konumlandırmak için yol haritası ve takvim oluşturması gerektiğini dile getiren Wang, stratejik ve karşılıklı yarara dayalı ilişkilerin yeniden inşası için önerilerde bulundu.

İki bakan, üst düzey ekonomi diyaloğunun yeni turunun ve beşeri temaslar için üst düzeyli istişare mekanizmasının toplantısının düzenlenmesinin yanı sıra, Çin-Japonya stratejik diyaloğunun, Çin-Japonya güvenlik diyaloğunun ve diplomatik makamlar arasındaki mutat istişarelerin düzenlenmesi için çalışma konusunda mutabık kaldı.

İki bakan, ayrıca Kore Yarımadası meselesi üzerinde de fikir alışverişinde bulundu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.