Çin, piyasaya erişim konulu yönergeyi yayımladı

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi, piyasaya erişim sistemini daha standart hale getirmeyi öngören yönergeyi ilk kez yayımladı.

Çin, piyasaya erişim konulu yönergeyi yayımladı
Yayınlama: 22.08.2024
2
A+
A-

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi, piyasaya erişim sistemini daha standart hale getirmeyi öngören yönergeyi ilk kez yayımladı.

Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Özel Kalemi ve Çin Devlet Konseyi Özel Kalemi tarafından hazırlanan ve piyasaya erişim sistemini daha standart hale getirmeyi öngören yönerge dün resmen yayımlandı. Bu yönerge, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi’nin piyasaya erişim sistemi inşası hakkında yayımladığı ilk politika belgesi olma özelliğini taşıyor.

Yönerge, derin deniz, uzay bilimleri, havacılık, sağlık, yeni enerji, yapay zeka, otonom bilgi işlem, bilgi güvenliği ve akıllı raylı ulaşım gibi yeni yükselen sektörler ve alanlarda piyasaya erişim ortamı için özel düzenlemeler getirdi. Bu bağlamda, yeni sektörlere ve iş alanlarına uygun denetim modellerinin hızla geliştirilmesi hedefleniyor.

Yönergede ayrıca, piyasaya erişim negatif listesine yönelik yönetişim modelinin daha standart hale getirileceği kaydedildi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.