Çin Merkezi Ekonomik Çalışmalar Toplantısı düzenlendi

Çin Merkezi Ekonomik Çalışmalar Toplantısı 11-12 Aralık günlerinde başkent Beijing’de düzenlendi. Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, toplantıda önemli bir konuşma yaptı.

Çin Merkezi Ekonomik Çalışmalar Toplantısı düzenlendi
Yayınlama: 12.12.2023
0
A+
A-

Çin Merkezi Ekonomik Çalışmalar Toplantısı 11-12 Aralık günlerinde başkent Beijing’de düzenlendi.

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri ve Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, toplantıda önemli bir konuşma yaptı.

Toplantıda 2023’te ekonomik çalışmalar özetilirken 2024 yılındaki ekonomik çalışmaların öncelikleri belirlendi. 

Toplantıda, 2023 yılında Çin ekonomisinin nitelikli kalkınmasında  ilerleme kaydedildiği ve ekonomik büyüme seyrinin olumlu karşılandığı açıklandı. Ekonomiyi daha da canlandırmak için Çin'in hala bazı zorlukların ve güçlüklerin üstesinden gelmesi gerektiği belirtildi.

Genel olarak, ekonomik büyümenin getirdiği pozitif koşulların olumsuz faktörlerden daha fazla olduğu ve ekonomik toparlanmanın uzun vadede iyiye giden görünümünün değişmediği değerlendirmesi yapılan toplantıda, Çin ekonomisine daha güçlü bir güvenle bakılacağı mesajı verildi.

Toplantıda ayrıca gelecek yıl Çin ekonomisinin nitelikli kalkınmasının güçlendirilmesi kapsamında bilimsel ve teknolojik yenilik ile modern endüstriyel sistemin kurulmasına öncülük edileceği, iç talebin genişletileceği, ana sektörlerdeki reformların derinleştirileceği, nitelikli dışa açılmanın artırılacağı, kilit alanlardaki risklerin önlenip, çözülmesine yönelik adımların atılacağı, tarım ve kırsal alanlara yönelik çalışmaların sürdürüleceği, kırsal ve kentsel entegrasyon ile bölgesel kalkınma arasındaki koordinasyonun güçlendirileceği, ekolojik uygarlık inşası ve yeşil, düşük karbonlu kalkınmanın teşvik edileceği ve halkın geçim kaynaklarının korunup iyileştirileceği kaydedildi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.