Çin lideri Xi’nin 5 günlük Avrupa turu başlıyor

Cumhurbaşkanı Xi Jinping 5-10 Mayıs günleri arasında Fransa, Sırbistan ve Macaristan’a resmi ziyarette bulunacak.

Çin lideri Xi’nin 5 günlük Avrupa turu başlıyor
Yayınlama: 03.05.2024
0
A+
A-

Cumhurbaşkanı Xi Jinping 5-10 Mayıs günleri arasında Fransa, Sırbistan ve Macaristan’a resmi ziyarette bulunacak. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Xi söz konusu ülkelere ziyaretini Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Macaristan Devlet Başkanı Tamás Sulyok ve Başbakanı Viktor Orban’ın davetleri üzerine gerçekleştirecek.

Bu, Xi’nin bu yılın ilk dış ziyareti, Fransa’ya üçüncü ziyareti, Sırbistan’a ikinci ziyareti ve Macaristan’a ilk ziyareti olacak. Bu ziyaret, Çin ile Fransa, Sırbistan, Macaristan ve Avrupa arasındaki ilişkilerin gelişmesi için büyük önem taşırken dünyanın barışına ve kalkınmasına güç katacak. Karşılıklı siyasi güveni artırmayı, pragmatik iş birliğini hızlandırmayı ve geleneksel dostluğu derinleştirmeyi amaçlayan bu ziyaret dünyanın dikkatini çekiyor.

Çin ile Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri Kuşak ve Yol kapsamındaki önemli bir proje olarak 350 kilometrelik Macaristan-Sırbistan demiryolu projesini inşa ediyor. Demiryolu hattıyla Sırbistan’ın başkenti Belgrad, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye bağlanacak. Bu hattın Sırbistan sınırı içindeki bölümü 183 kilometre uzunluğunda. Orta ve Doğu Avrupa bölgesinin önemli bir ülkesi olan Macaristan, Kuşak ve Yol inşasının hızlandırılması ve Çin-Ortadoğu Avrupa iş birliğinin geliştirilmesi için Çin’in önemli bir ortağı.

Geleceğe bakıldığında Çin ile Avrupa arasında daha fazla köprüye ihtiyaç duyuluyor. Xi’nin Avrupa ziyareti, dünyanın barışı, istikrarı ve refahına güç ekleyecek, çalkantılı dünyaya daha fazla belirginlik getirecek ve dünyanın kalkınmasına güç katacak.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.