Çin Filipinler’in Huangyan Adaları’na müdahalesine engel oldu

Çin Sahil Güvenliği Sözcüsü Gan Yu, bugün Filipinler Deniz Kuvvetleri’ne ait bir savaş gemisinin, Çin’in Huangyan Adaları çevresindeki deniz bölgelerine defalarca uyarılmasına rağmen ısrarla girmeye çalıştığını açıkladı.

Çin Filipinler’in Huangyan Adaları’na müdahalesine engel oldu
Yayınlama: 10.10.2023
1
A+
A-

Çin Sahil Güvenliği Sözcüsü Gan Yu, bugün Filipinler Deniz Kuvvetleri'ne ait bir savaş gemisinin, Çin'in Huangyan Adaları çevresindeki deniz bölgelerine defalarca uyarılmasına rağmen ısrarla girmeye çalıştığını açıkladı.

Çin Sahil Güvenliği, uyarılara yanıt alınamayınca Filipinler’in savaş gemisini bölgeden uzaklaştırmak için gerekli önlemleri aldı. Gan Yu, bu müdahalenin profesyonel ve meşru olduğunu belirtti.

Sözcü, “Çin'in Huangyan Adaları ve çevresindeki deniz bölgeleri üzerindeki egemenliği tartışmasızdır. Filipinler'in bu hareketi, Çin'in egemenliğini ve uluslararası hukuk normlarını ciddi şekilde ihlal etti.” şeklinde konuştu. Ayrıca, Filipinler'in bu tür ihlallerden kaçınması gerektiğini vurgulayan Gan Yu, Çin Sahil Güvenliği'nin ulusal egemenlik ve deniz haklarını korumaya devam edeceğini ekledi.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.