Çin: “Dışa açılmayı yüksek seviyede hızlandırmaya kararlıyız”

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in dışa açılmayı yüksek seviyede hızlandırmaya kararlı olduğunu belirtti.

Çin: “Dışa açılmayı yüksek seviyede hızlandırmaya kararlıyız”
Yayınlama: 29.11.2023
0
A+
A-

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, Çin'in dışa açılmayı yüksek seviyede hızlandırmaya kararlı olduğunu belirtti.

Sözcü Wang bugün basın toplantısında, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in küresel endüstri ve tedarik zincirlerinin dayanıklılığı ile istikrarını savunmanın, dünya ekonomisinin gelişimine önemli katkı sağlayacağını ve tüm dünya ülkelerinin ortak çıkarına uygun olduğunu ifade ettiğini hatırlattı. Wang ayrıca, Çin Uluslararası Tedarik Zinciri Fuarı'nın, dünya çapında tedarik zinciri konusunda ilk devlet fuarı olduğunu ve fuarın, dışa açılmayı hızlandırmak ve açık dünya ekonomisi inşası için yeni bir platform ve araç olduğunu vurguladı. Fuarın katılımcılarının yüzde 20'sini oluşturan yabancı firmalar arasında Amazon, Apple, Tesla, İnter ve Qualcomm gibi dünyanın ilk 500 firmasından ve ABD işletmelerinden bazıları yer aldı.

Sözcü, Çin Başbakanı Li Qiang'ın fuarın açılış törenindeki konuşmasında, Çin'in küresel endüstriyel ve tedarik zincirlerini daha dayanıklı, verimli ve dinamik hale getirerek dünya ekonomisinin toparlanmasına ve küresel gelişmeye daha büyük katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirttiğini ve bu konuda dört öneride bulunduğunu aktardı.

Beyaz Saray'ın, sözde “yüksek riskli yabancı tedarik zincirlerine olan bağımlılığı azaltmak” amacıyla ulusal tedarik zincirini güçlendirmek için bir komisyon kurduğu açıklanmıştı. Sözcüye, Çin ile ABD'nin küresel endüstri ve tedarik zincirlerine yönelik farklı yaklaşımlarının, dışa açık ve kapalı iki eğilimi temsil ettiği yönündeki değerlendirmeler hakkında sorular yöneltilmişti. Sözcü, Çin'in dışa açılmayı ve açık dünya ekonomisi inşasını desteklemeyi tercih ettiğini vurguladı.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.