Çin, ayaklar arasında en uzun açıklığa sahip mega köprüyü tamamladı

Çin’in mega projelerinden biri olan Changtai Yangtze River Bridge projesinin, Tianxingzhou bölümü tamamlandı.

Çin, ayaklar arasında en uzun açıklığa sahip mega köprüyü tamamladı
Yayınlama: 23.12.2023
0
A+
A-

Çin’in mega projelerinden biri olan Changtai Yangtze River Bridge projesinin, Tianxingzhou bölümü tamamlandı. Çelik kafes kemerli ve iki ana direği arasındaki mesafe 388 metre olan kanal köprüsünün toplam uzunluğu, 727 metre. Köprünün yapımında 40 bin ton çelik kullanıldı, bu rakam Ulusal Stadyum’un inşası için kullanılan miktarla aynı.

Köprüyü inşa eden mühendis ekibi, nehrin üzerindeki gece ve gündüz sıcaklık farkının ve köprünün sallanmasına neden olan yüksek rüzgar ölçeğinin, köprünün yüksek hassasiyetle inşa edilmesini zorlaştırdığını söyledi. Köprünün 2 milimetrelik hareket alanıyla kapanması için izleme ve kontrol sistemleri ile akıllı sensörler gibi teknolojik araçlar kullanıldı.

Tianxingzhou kanal köprüsü, Changzhou ve Taixing şehirlerini birbirine bağlayan Changtai Yangtze Nehri Köprüsü’nün önemli bir parçasını oluşturuyor. Jiangsu eyaletinde bulunan projenin toplam uzunluğu 10,03 kilometre. Proje kompleksini dünyada benzersiz yapan özellik, nehri aşan köprü ile otoyolları, kentler arası demiryolu ulaşımını ve normal karayollarını bütünleştirmesi olarak gösteriliyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.