Çin: “ABD, Çinli işletmelere yönelik baskı girişimlerini durdurmalı”

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’ye yanlışından derhal dönerek Çinli işletmelere yönelik makul olmayan baskı girişimlerini durdurma çağrısında bulunuldu.

Çin: “ABD, Çinli işletmelere yönelik baskı girişimlerini durdurmalı”
Yayınlama: 07.10.2023
12
A+
A-

Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’ye yanlışından  derhal dönerek Çinli işletmelere yönelik makul olmayan baskı girişimlerini durdurma çağrısında bulunuldu.

Çin Ticaret Bakanlığı sözcüsü, ABD Ticaret Bakanlığı’nın dün Rusya’yla ilişkili oldukları gerekçesiyle bazı Çinli işletmeleri ihracat kontrolüne ilişkin “varlık listesi”ne dahil etme kararını değerlendirdi.

Sözcü, “Çin, durumu yakından takip ediyor. ABD, kısa bir sürede Rusya’yla ilişkili oldukları gerekçesiyle bir kez daha bazı Çinli işletmeleri ihracat kontrolüne ilişkin ‘varlık listesi’ne dahil etti. ABD’nin ulusal güvenlik kavramını genelleştirerek, ihracat kontrolüne ilişkin önlemleri kötüye kullanması, Çinli işletmelere keyfi şekilde tek taraflı yaptırım ve ‘uzun kol yargı yetkisi’nı uygulaması, tipik bir ekonomik zorlama ve tek taraflı zorbalık eylemidir. Çin, buna kararlılıkla karşı çıkıyor. ABD yanlışından derhal dönerek, Çinli işletmelere yönelik makul olmayan baskı girişimlerini durdurmalı. Çin, işletmelerinin yasal hak ve çıkarlarını korumak için gereken tüm adımları atacaktır.” ifadelerini kullandı.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.