CHP’li Öztrak: “Türkiye’nin dünyada enflasyonu en yüksek 5 ülke arasında yer alıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, yıllık enflasyonun haziran’dan sonra artmaya devam etiğini belirterek Türkiye’nin yüzde 62’lik enflasyonla 2023 itibariyle, dünyada enflasyonu en yüksek 5 ülke arasında yer aldığının altını çizdi.

CHP’li Öztrak: “Türkiye’nin dünyada enflasyonu en yüksek 5 ülke arasında yer alıyor”
Yayınlama: 04.12.2023
14
A+
A-

Yıllık enflasyonun Hazirandan sonra artmaya devam etiğini belirten CHP'li Öztrak, “Türkiye, yüzde 62’lik enflasyonla 2023 itibariyle, dünyada enflasyonu en yüksek 5 ülke arasında yer alıyor. Dünyada gıda fiyatları düşerken, bizde 39 aydır kesintisiz artıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında TÜİK’in enflasyonu, EN-AG ve İTO’nun aylık enflasyonuna yaklaşmıştı. Şimdi İTO ve ENAG enflasyonu ile TÜİK enflasyonu arasındaki makas açılıyor.” dedi.

Öztrak, TÜİK enflasyonunun diğer enflasyon verilerinden düşük olmasının, dar ve sabit gelirlilere ödenecek enflasyon farkının da düşük olmasına yol açacağını vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Bu, vatandaşın hakkına girmektir. Hükümetin çekirdek enflasyon analizleri hayat pahalılığına, sofrada küçülen ekmeğe çözüm olmuyor. Vatandaş, çarşıda pazarda meyveyi, sebzeyi çekirdek enflasyon analizlerine göre değil, her gün artan fiyat etiketlerine göre alıyor. Enflasyon yönetenlere güven varsa hızla düşer. Yoksa enflasyonu düşürmenin vatandaşa aş ve iş cinsinden faturası her gün biraz daha ağırlaşır. Bu fatura leblebi, çekirdek laflarıyla izah edilemez.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.