CHP’li Köksal: “Çocuklar karınlarını su ile doyuruyor”

AFYONKARAHİSAR- 16.11.2023 – HİBYA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu.

CHP’li Köksal: “Çocuklar karınlarını su ile doyuruyor”
Yayınlama: 16.11.2023
2
A+
A-

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada bir beslenme çantasının minimum 50 TL maliyet ile dolduğunu söyleyerek, “Çocuklar karınlarını su ile doyuruyor, öğretmenler açlık sınırının altında maaşlar ile çalışıyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Köksal, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki konuşması ile karma eğitime karşıtlığı ile bilinen Bakan Yusuf Tekin’e ÇEDES, öğrencilere ayrılan bütçe ve öğretmenlerin durumu hakkında sorular yöneltti. Köksal, “Biz sizi dinledik, siz de bizi dinleyeceksiniz. Çocuklar karınlarını su ile doyuruyor, öğretmenler açlık sınırının altında maaşlar ile çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim'deki sorunların artarak devam ettiğini kaydeden Köksal, “Yönetim bütçesi içerisinde 2016 yılından bu yana payı azalan Milli Eğitim Bakanlığı Bütçesi görüşülüyor. Merkezi Bütçe Yatırım Ödeneği’nden Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarına baktığınızda 1998 yılında örneğin ayrılan pay yüzde 37’ken bugün 2024 yılına gelindiğinde bu pay yüzde 12’ye düşmüş durumda. Bu da bize neyi gösteriyor? Bu payın düşüşü demek ki önümüzdeki dönem taşımalı eğitim, ikili eğitim gibi sorunların çözülmeyeceğini bilakis artarak devam edeceğini gösteriyor. 2024 yılı Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin yüzde 81’i personel gideri için harcanıyor. Kamuda en çok istihdamı yapan Milli Eğitim Bakanlığı.” şeklinde konuştu.

Öğretmenlerin yoksulluk sınırının altındaki maaşlarla yaşamaya mahkum edildiğinin önemle altını çizen Köksal, “En çok istihdamı yapan bakanlık olmasına rağmen maalesef öğretmenlerimizin tamamı yoksulluk sınırının altında, bir kısmı da açlık sınırın altındaki maaşlar ile yaşamaya mahkum edilmiş durumda. Bakın 25 yıllık bir öğretmen 24 bin 154 TL maaş alıyor. Peki siz öğretmene ne veriyorsunuz? Beyaz önlük. Şimdi buradaki herkes bilir. Doktorların meslek simgesi olan bir beyaz önlük var. Şimdi bir meslek grubun simgesi haline gelmiş bir giysinin başka bir meslek grubu için önerilmesi bir kere uygun ve samimi bir öneri değildir. Eğer öğretmen giysisini korumak istiyorsa, istediği renklerde başka önlükler giyebilir. Bu kesinlikle kendi tasarrufu ile olmalıdır. Bakanlık bu konuda herhangi bir yükümlülük getirmemeli.” diye konuştu.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.