CHP heyeti öğrenciler için ODTÜ’de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) öğrencilere destek amacıyla açıklama yaptı.

CHP heyeti öğrenciler için ODTÜ’de
Yayınlama: 23.05.2024
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) heyeti Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) haklarında yasal işlem başlatılan öğrencilere destek amacıyla açıklama yaptı.

CHP Milli Eğitim Bakanlığından sorumlu ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, heyetli birlikte gerçekleştirdiği basın açıklamasında şunları söyledi:

“35’inci kez yapılması planlanan ODTÜ Bahar Şenliğinin gerçekleşmesine ODTÜ Rektörlüğünün izin vermemesi üzerine öğrencilerin protesto eylemleri ve sonrasında soruşturma açılmasıyla ilgili olarak hem öğrencilerle dayanışma göstermek hem de basına CHP olarak üniversitelerimizde özgürlük alanlarının kısıtlanmasına dair tepkimizi göstermek için bulunuyoruz. ODTÜ Bahar Şenliği, Devrim Stadını da içine alan ODTÜ’nün geleneklerinden biridir. Devrim Yürüyüşü de 1993 yılından beri bu şenliğin parçasıdır. Ankara’daki tüm üniversitelilere, Ankara halkına bir armağan olan ODTÜ Bahar Şenliğinin son yıllarda yaptırılmaması çabası bizler için hayret vericidir.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.