CHP Genel Başkanı Özel Bilecik’te

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özür Özel, Bilecik mitinginde vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Özel Bilecik’te
Yayınlama: 07.03.2024
2
A+
A-

Özel, Bilecik’te Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti. Ziyaretin ardından CHP Bilecik İl Başkanlığı’nda Yerel Yönetimlerde Eşitlik Politika Belgesi imza törenine katılan CHP lideri Özel, daha sonra halk buluşmasında Bilecikli vatandaşlara hitap etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Bilecik Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında, “Hisseli harikalar kumpanyası. Devletin tüm imkanlarını hisse hisse arasında paylaşan yandaşların, şimdi de sendika ayağı çıkmış, ‘Efendim CHP Anayasa Mahkemesi’ne gitti, düzenlemeyi iptal ettirdi. CHP yüzünden memurlar 345 liradan oldu.’ Yahu Allah’tan korkun. Anayasa Mahkemesi diyor ki, ‘Bu düzenleme eşitsiz. Bu parayı herkese verin.’ Ey yandaş sendika. Eğer mertsen, şu kadar utanmak varsa, şu kadar hukuktan nasibini almışsan toplu iş sözleşmesine herkes alacak yazarsın, bu iş biter. Yok yapmıyorsan, Tayyip Erdoğan, yandaş sendikan bunları söylüyor ya eğer sende şu kadar vicdan varsa gelin, yarın Meclis’i toplayalım, bütün memurlara 345 lirayı verelim.” dedi.

Özel, Bilecik’te Cumhuriyet Halk Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

Bilecik’in mağduriyetinin farkında olduklarını söyleyen Özel konuşmasında şunları dile getirdi:

“Asgari ücretle çalışan nüfusun genel ücretlilere oranının en yüksek olduğu şehirlerden birinde olduğumuzu biliyorum. Emekli oranının çok yüksek olduğu, adeta bir emekli kentinde olduğumuzu biliyorum. Bir yanda Ankara, bir yanda İstanbul, bir yanda Bursa, bir yanda Eskişehir. Hepsi Türkiye’nin en gelişmiş şehirleri ancak hepsinin arasında, hepsinden istifade etmesi gereken Bilecik’in mağduriyetinin farkındayız. Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu var, konut ve kira sorunu var, farkındayız. Bölgesel teşvik kapsamına alınmasıyla ilgili beklentiler uzun süredir erteleniyor. Farkındayız.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.