CHP Genel Başkanı Özel: 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır

İstanbul’da, CHP ve DİSK, Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için bir araya geldi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1 Mayıs ile ilgili açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Özel: 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır
Yayınlama: 01.05.2024
0
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanlığı aracılığıyla örgütü Saraçhane’ye çağırdıklarının altını çizerek, ‘’Elbette hedef Taksim Meydanı’dır, çünkü 1 Mayıs’ın sembol meydanı Taksim Meydanı’dır.’’ dedi.

Geçen seneki tartışmayı hatırlatan Özel, “Valilik, İçişleri Bakanlığı, hükümet diyordu ki, Taksim gösteri medyanı değildir çıkamazsınız. Emekçiler de çıkarız diyorlardı. Demokrasilerde iki taraf farklı düşünüyorsa, menfaat çelişkisi varsa bir hakeme başvurulur.’’ ifadelerine yer verdi.

Özel, ‘’Gücünü milletten alanlara Anaya Mahkemesi diyor ki; hepiniz adına karar verdim. Taksim anlamlı bir meydandır. O gün isteyen herkes orada bulunabilmelidir. Yasaklamak bir meydanı yasaklamaktan ziyade düşünceyi yasaklamaktır. Meydan emekçilerindir.’’ şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile iki gündür müzakere ettiğini vurgulayan Özel, ‘’Doğrusunu yapın bu yanlışı yapmayın. Ama yanlışta ısrar ediyorlar.’’ dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'da “Genel başkanımız gereken açıklamaları yaptı. Son 5 yıldır Saraçhane hak arama noktasına dönüştü. Bugün de yine 1 Mayıs'la ilgili hak arama buluşmasına dönüştü. Sonuçta Saraçhane'deki hak arama mücadelelerinin sonu başarıyla sonuçlandı. Halkın isteği oldu. Eninde sonunda bu da Taksim'de buluşmaya dönecek. Hak arama mücadelesini bu sürece karar verenler iyi izlerler. Böyle bir bayramı yok sayan anlayıştan vazgeçerler. Saraçhane'de halk ne diyorsa o oluyor. Bundan sonra da böyle bir dönem başlar” diye konuştu.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.