CGTN BM’yi özel tv programlarıyla anlatıyor

Çin Uluslararası Radyo ve Televizyon Grubu (CGTN), izleyicilere Birleşmiş Milletler’i tanıtmak amacıyla İngilizce kanalında “BM İçinden” adında özel bir TV programı başlattı. Her hafta yeni bölümü yayınlanan TV programı, ortak kader birliği, çok taraflılık ve küresel yönetişim gibi kavramlara odaklanarak, BM’yi merkezine alan ilk seri oldu.

CGTN BM’yi özel tv programlarıyla anlatıyor
Yayınlama: 06.10.2023
1
A+
A-

Çin Uluslararası Radyo ve Televizyon Grubu (CGTN), izleyicilere Birleşmiş Milletler'i tanıtmak amacıyla İngilizce kanalında “BM İçinden” adında özel bir TV programı başlattı. Her hafta yeni bölümü yayınlanan TV programı, ortak kader birliği, çok taraflılık ve küresel yönetişim gibi kavramlara odaklanarak, BM'yi merkezine alan ilk seri oldu.

“BM İçinden” programının yayınlanması, BM Genel Sekreterliği Ofisi ve BM Genel Kurulu Başkanlığı Ofisi'nin dikkatini çekti. TV programı, BM'nin 78. Konferansı sırasında birçok ülkenin lideri ve temsilcisi tarafından takip edildi.

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce ve Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, programı için tebrik mesajları gönderdi. Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Programı İcra Direktörü Winnie Byanyi, TV programının BM'yi daha iyi anlamaya yardımcı olacağını ifade etti.

Çin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Zhang Jun, 'BM İçinden' adlı TV programının izleyicilere dünyayı farklı bir perspektiften gözlemleme fırsatı sunacağını belirtti. Zhang Jun'a göre, bu program sayesinde insanlar Birleşmiş Milletler'i daha derinlemesine anlayabilecek, çok taraflılık kavramını kavrayabilecek ve Çin'in uluslararası arenada oynadığı rolü, sunduğu önerileri ve katkıları daha iyi anlama fırsatı bulacaklar.

“BM İçinden” adlı TV programı, her Cumartesi günü Beijing saatiyle saat 4.00’de 30 dakika süreyle CGTN İngilizce haber kanalında yayınlanıyor. Program aynı zamanda sosyal medya platformlarında ve Çin'in BM Daimi Misyonu'nun resmi web sitesinde de izlenebilir.

Program, güncel olayları, BM'nin dünya genelindeki faaliyetlerini ve farklı ülkelerin temsilcileri arasındaki etkileşimleri ele alıyor. Ek olarak, ekonomik kalkınma, iklim değişikliği, sağlık, yoksulluğun azaltılması ve eğitim gibi sürdürülebilir kalkınma hedeflerine dair konular da programın gündeminde bulunuyor. 


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.