Çelik: İyi yapılmış bir kanal tedavili diş, ağız ve diş bakımıyla uzun süre kullanılabilir

Şanlıurfa, 27 Mayıs (Hibya) – Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Hekimi Büşra Çelik, dolgu ve kanal tedavisi hakkında bilgiler verdi.

Çelik: İyi yapılmış bir kanal tedavili diş, ağız ve diş bakımıyla uzun süre kullanılabilir
Yayınlama: 27.05.2024
2
A+
A-

Haliliye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Hekimi Büşra Çelik, dolgu ve kanal tedavisinin diş çürüğünün tedavi etme yöntemlerinden olduğunu belirterek “Dolgu diş çürüğü daha yüzeyel olduğunda dişi merkezi kısmı yani pulpa ya ulaşmayan çürüklerde uygulanmaktadır. Kanal tedavisi ise daha ileri düzeyde çürüklerde, dişin travma gördüğü durumlarda şiddetli enfeksiyonlu durumlarda uygulanmaktadır.” dedi.

Kanal tedavisini anlatan Çelik, “Kanal tedavisinde kök kanalları temizlenip şekillendirilir. Daha sonrasında sızdırmaz bir dolgu materyali ile kapatılmaktadır. İşlem lokal anestezi altında yapılmaktadır. İşlem sırasında ağrı hissedilmez aksine ağrıların giderilmesi için yapılan bir tedavidir. Seans sayısı tek veya çoklu seanslarda yapılabilmektedir. İşlem sonrası ilk günler ağrı olması çok normaldir. İyi yapılmış bir kanal tedavili diş doğru ağız ve diş bakımıyla uzun süre kullanılabilmektedir.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.