Çekya Başbakanı Fiala, Herzog ve Netanyahu ile görüştü

Çekya Başbakanı Petr Fiala, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşme gerçekleştirdi.

Çekya Başbakanı Fiala, Herzog ve  Netanyahu ile görüştü
Yayınlama: 25.10.2023
0
A+
A-

Fiala, Netanyahu ile görüşmesinin ardından, “Brüksel'de Konseyin İsrail'e ve İsrail'in meşru müdafaa hakkına kesin destek verdiğini teyit etmesini sağlamaya çalışacağım. İsrail bizim en önemli müttefikimizdir. Onun barış ve güvenlik hakkı vardır ve Çek Cumhuriyeti onun yanındadır.” açıklamasını yaptı.

Ziyareti için Çekya Başbakanı Petr Fiala'ya teşekkür eden  Herzog, “Dostluğunuzu takdir ediyoruz ve 7 Ekim'deki terör saldırısından saatler sonra İsrail'i dayanışma içinde ziyaret eden ilk ülke olduğunuzu asla unutmayacağız. İsrail halkının yanında olduğunuz için teşekkür ederiz.” ifadesini kullandı.

Netanyahu, Çek Cumhuriyeti'nin İsrail'i iyi ve karanlık zamanlarda güçlü bir şekilde desteklediğine dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

“Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çek Cumhuriyeti, iyi ve karanlık zamanlarda İsrail'i çok ama çok güçlü bir şekilde destekledi. Bu bizim en karanlık saatimiz ve burada durduğunuz gerçeğini takdir ediyorum. Desteğiniz çok değerli ve sizi İsrail'e davet ediyorum.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.