Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un pankreas nekrozu geçirdiği bildirildi

Stockholm, 23 Nisan (Hibya) – Novaya Gazeta Europe’un haberine göre Ramzan Kadirov’a 2019 yılında pankreas nekrozu teşhisi konuldu. Haberde, o tarihten bu yana Kadirov’un Moskova’daki Merkez Klinik Hastanesi’nde yılda en az iki kez ameliyatlar da dahil olmak üzere “düzenli prosedürler” geçirdiği belirtildi.

Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov’un pankreas nekrozu geçirdiği bildirildi
Yayınlama: 23.04.2024
0
A+
A-

2020 yazında, bir COVID-19 nöbetinin ardından, Kadirov'un “endokrin sistemiyle ilgili ciddi sorunlar” geliştirdiği bildirildi. Novaya Gazeta, Kadirov'un 2019'da yaşadığı hızlı kilo kaybının bu durumun yaygın bir erken belirtisi olduğunu söyleniyor.

Novaya Gazeta, 2022 baharında Kadirov'un sağlığının “hızla bozulmaya” başladığını belirterek Kadirov'da böbrek yetmezliği ve akciğer ödemi, yani akciğerlerinde sıvı birikmesi geliştiği, bunun da konuşmasını ve yürümesini zorlaştırdığı iddia edildi.

Novaya Gazeta, Eylül 2023'te sağlığının belirgin bir şekilde bozulmasının ardından, Merkez Klinik Hastanesi'ndeki doktorların “esasen işlev görme yeteneğini geri kazandırdığını” ancak hastaneden bir kaynak, o dönemde Kadirov'a çekilen MR'ın yakınlarını “depresyona sokan” bir prognoz ortaya koyduğunu söyledi. Devlet Duması milletvekili ve Kadirov'un müttefiki Adam Delimkhanov'a yakın bir kaynak ailenin tepkisini şöyle yorumladı: “Bildiğimiz lider artık yok; hastalığın onun üzerinde ciddi bir etkisi olacak. Şu anda iyileşse bile, artık ne canlı ne de ölü olacak.” Novaya Gazeta kaynağın hangi “yeni hastalıktan” söz ettiğini belirtmedi.

Rus yetkililerin dikkatleri Kadirov'un sağlık sorunlarından başka yöne çekmek için bir “halkla ilişkiler kampanyası” başlatmaya karar verdikleri ve Kadirov'un aktif ve sağlıklı olduğu izlenimini vermek için Vladimir Putin ve diğer yetkililerle kamuoyu önünde bir araya geldiği bildirildi.

Novaya Gazeta'ya göre Kadirov'un durumu kötüleştikçe, Putin yönetimi olası bir “Çeçenistan'da zorla rejim değişikliği” için planlar hazırlamaya başladı. Yayın organı, eski Ahmat Taburu Komutanı Apti Alaudinov'u olası bir halef olarak gösterdi.

Novaya Gazeta'nın makalesinin yayınlanmasından kısa bir süre sonra Kadirov'un basın servisi, Kadirov'u “Çeçenistan'ın özel askeri operasyona katılımıyla ilgili konular” konulu bir toplantıda gösteren bir video yayınladı. Klipte Kadirov'un konuşması bozuk bir şekilde ve zorlukla hareket ediyor.

Rus yetkililer Novaya Gazeta'nın haberi hakkında yorum yapmadı. Bağımsız yayın organı Agentstvo, Çeçen muhalif İbrahim Yangulbaev'in Kadirov'un sürekli serum tedavisi gördüğü, kısmen iyileştiği ve sonra tekrar kötüleştiği bir döngü içinde olduğunu söylediğini aktardı “Soluk görünmesi ölmekte olduğu anlamına gelmiyor.” dedi.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.