Buca Metrosu’nda beklenen TBM’ler temel kazısına indirildi

İzmir Buca Metrosu için bir süredir beklenen ve çalışmaları önemli ölçüde hızlandıracak tünel açma makinesi TBM’ler General Asım Gündüz İstasyonu’ndan 36 metreyi bulan temel kazısına indirildi.

Buca Metrosu’nda beklenen TBM’ler temel kazısına indirildi
Yayınlama: 18.12.2023
7
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin inşa edeceği 13,5 kilometrelik hatta hizmet verecek Buca Metrosu çalışmalarını sahada inceleyen Başkan Tunç Soyer, bugüne kadar yapılan hazırlıkların aşama kaydettiğini ve bu noktaya geldiğini görmenin mutluluk verdiğinden söz etti. Soyer, konuşmasında belediye olarak hedeflerinin projeyi 4 yıl içerisinde bitirmek olduğunu vurguladı.

“İzmir tarihinin belki de en verimli yatırımı”

2 buçuk yıl içerisinde metronun Üçyol ve Şirinyer bağlantısını tamamlayıp, vatandaşın kullanımına açmayı planladıklarını vurgulayan Başkan Soyer, ”İzmir tarihinin en büyük yatırımı aynı zamanda İzmir tarihinin belki de en verimli yatırımı. Hiç kimsenin cebinden para çıkmadan, ne hükümetin ne belediyenin tamamen kendi kendini finanse eden, kendi kendini geri ödeyen bir yatırıma dönüşüyor.” dedi.

“Yurttaşların hayat konforu artacak”

Buca’nın İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olduğunu belirten Soyer, konuşmasının devamında ” Burada trafik sıkışıklığı sona erecek. İnsanlar çok daha konforlu, çok daha ucuz bir toplu taşıma imkanına kavuşacak.” ifadesine yer verdi.

 “Tek makine ile günde 15-20 metre kazı yapabileceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Banliyö ve Raylı Sistem Yatırımları Dairesi Başkanı Mehmet Ergenekon da TBM’lerin Ocak ayı başından itibaren kazıya başlayacağını belirterek, “13,5 kilometrelik çift hat dediğimizde yaklaşık 27 kilometrelik bir kazı var. Bunu diğer yöntemlerle yapmak hem uzun hem de daha maliyetli olacaktı. O nedenle son teknolojik aletlerle çalışmaları yürütmeyi planlıyoruz. Tek makine ile günde 15-20 metre kazı yapabileceğiz.” dedi.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.