BM İnsan Hakları Konseyi’nde Çin’in karar taslağı kabul edildi

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nin 54. oturumunda, Çin’in de aralarında bulunduğu Bolivya, Mısır, Pakistan ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi 80 ülke tarafından hazırlanan, eşitsizliklerin giderilmesi ve ekonomik, sosyal ve kültürel hakların korunması ve teşvik edilmesine yönelik karar taslağı kabul edildi. Karar taslağı, gelişmekte olan ülkelerin geniş çaplı desteğini topladı.

BM İnsan Hakları Konseyi’nde Çin’in karar taslağı kabul edildi
Yayınlama: 13.10.2023
0
A+
A-

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'nin 54. oturumunda, Çin'in de aralarında bulunduğu Bolivya, Mısır, Pakistan ve Güney Afrika Cumhuriyeti gibi 80 ülke tarafından hazırlanan, eşitsizliklerin giderilmesi ve ekonomik, sosyal ve kültürel hakların korunması ve teşvik edilmesine yönelik karar taslağı kabul edildi. Karar taslağı, gelişmekte olan ülkelerin geniş çaplı desteğini topladı.

Çin'in BM Cenevre Ofisi ve diğer uluslararası örgütler nezdindeki temsilcisi Büyükelçi Chen Xu, karar taslağını tanıtırken, taslağın fikir ayrılıklarını aşmayı ve somut adımlarla etkili mekanizmalar oluşturmayı hedeflediğini belirtti.

Chen Xu, tarafların eşitsizliklerle mücadele, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar konusunda fikir birliğine varmaları gerektiğini, bu hakların teşvik edilmesi ve daha iyi bir geleceğin inşası için uluslararası işbirliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar alanında bir merkez oluşturularak dünya ülkelerinin iletişim kurabileceği bir platform sağlanması gerektiğini altını çizdi.

Gelişmekte olan ülkeler Çin'e teşekkürlerini sunarken, AB, ABD, Fransa ve Almanya da Çin'in çabalarını takdirle karşıladıklarını ve müzakerelere katılmaya hazır olduklarını belirtti.


EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.