Bitfinex Securities, El Salvador’da bir otel için token’laştırılmış hisse ihracı başlattı

Bitfinex Securities, El Salvador’da bir ilke imza attı. Şirket, El Salvador Uluslararası Havalimanı’nda inşa edilecek Hampton by Hilton Otel’i token’laştırılmış hisse ihracıyla finanse edecek. Bitfinex Securities, El Salvador’da inşa edilecek otelin finansmanı için token’laştırılmış hisse ihracı başlattı!

Bitfinex Securities, El Salvador’da bir otel için token’laştırılmış hisse ihracı başlattı
Yayınlama: 15.05.2024
0
A+
A-

Bitfinex Securities, El Salvador Uluslararası Havalimanı'nda inşa edilecek yeni Hampton by Hilton otel kompleksi için token’laştırılmış hisse ihracı başlattı. El Salvador'un Dijital Varlık Menkul Kıymetleri Yasası altında gerçekleştirilen ilk tokenlaştırılmış hisse ihracı olma özelliğini taşıyan bu proje, blockchain teknolojisinin altyapı finansmanında nasıl kullanılabileceğini gösteriyor.

Modern tasarıma sahip, 4 bin 484 metrekarelik bir alana kurulacak olan bu yeni otel, 80 oda kapasitesi ve zengin olanaklar barındırıyor. Ticari alanlar, yüzme havuzu ve bir spor salonu içeren bu projeye yatırım yapmak isteyenler için minimum bin dolarlık katılım şartı bulunuyor. Yüzde 10 kupon oranı ile 5 yıl vade sunulan projede, yatırım büyüklüğüne göre değişen ücretsiz otel konaklaması gibi cazip teşvikler de yatırımcıları bekliyor. Finansman projesi kapsamında toplamda 6,25 milyon dolarlık sermaye toplanması hedefleniyor. İnşaat süresince bin kişiye istihdam sağlaması beklenen otelin, hizmete açılmasıyla birlikteyse 5 bin kişiye kadar istihdam sağlaması planlanıyor.

Öte yandan projenin finansmanında kullanılacak token’lar, Bitcoin'in yan zinciri olan Liquid Network üzerinde Blockstream AMP teknolojisi kullanılarak çıkarılacak ve bu da yatırımcılara yüksek işlem hızı ve güvenlik sunacak. 13 Mayıs 2024'te başlayan ihraç süreci bir aylık sürenin sonunda tamamlanacak. Bu süreç, El Salvador'da dijital finans ve token’laştırılmış varlık piyasalarında bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor ve Bitfinex Securities'in token’laştırılmış varlık piyasalarında öncü rolünü pekiştiriyor. Aynı zamanda Bitfinex Securities'in tokenleştirilmiş varlık piyasalarındaki inovasyonlarına ve El Salvador'un dijital ekonomide liderlik yapma vizyonuna güçlü bir katkı sağlayan bu girişim, global yatırımcılara da yeni kapılar açmayı vaat ediyor.


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.