Bitcoin’de hareketlilik devam ederken piyasadaki volatilite düşüş gösteriyor

Kısa vadede aşağı yönlü olarak önemli sayılabilecek hareketler sergileyen Bitcoin hemen ardından ise toparlanma gösterdi. Öte yandan göstergeler balinaların borsalara Bitcoin taşıdığı gözlemlenirken bu durum satış baskısı riskini doğuruyor.

Bitcoin’de hareketlilik devam ederken piyasadaki volatilite düşüş gösteriyor
Yayınlama: 10.05.2024
0
A+
A-

Bitcoin geçen hafta dönemlik en düşük seviyesine gerileyip ardından keskin bir şekilde düzelerek, Nisan ayı dip noktalarının üzerinde seyirlerini koruyan büyük altcoin’lerin aksine dalgalı bir hafta sergiledi.

Bitfinex’in 103. Alpha Raporu’na göre Bitcoin balinalarında gözlemlenen hareketlilik bu hafta yaşanan önemli gelişmelerden biri olarak dikkat çekti. Exchange Whale Ratio (EWR) oranının işaret ettiği bu hareketlilik yatırımcı grubunun muhtemelen satışa hazırlık amacıyla borsalara Bitcoin taşıdığı şüphesini uyandırıyor. Yine de geçmişe baktığımızda agresif satışların çoğu, fiyat hassasiyetine sahip, elinde 155 günden az bir sürede BTC bulunduran kısa vadeli yatırımcılar tarafından yapıldığını görüyoruz. Bu grup için gerçekleşmiş değer şu anda 58.700 dolar bandında ve bu da güncel piyasalarda önemli bir destek seviyesi görevi görüyor. Kısa vadeli yatırımcıların MVRV oranına bakıldığında, satış eğiliminin azaldığı görülüyor. Halving sonrası dönemde volatilitede yaşanan dikkate değer düşüş de yine bunu destekleyen unsurlardan bir tanesi. Bitcoin'in öngörülen volatilitesindeki bu önemli düşüş, piyasanın dengelendiğini ve ani fiyat hareketlerine dair beklentilerin azaldığını gösteriyor.

İş ilanları son üç yılın en düşük seviyesinde

Öte yandan enflasyon gündemde kalmaya devam ederken, işgücü maliyeti endeksindeki artış ise öngörülenden daha da hızlı seyrediyor. İşgücü İstatistikleri Bürosu (BLS) tarafından da bu durumu destekler nitelikte bir rapor ortaya kondu. Rapora göre iş ilanları son üç yılın en düşük seviyesinde, maaşlarsa azalmaya devam ediyor.

Kripto haberlerine gelirsek, geçtiğimiz hafta Binance'in kurucusu Changpeng Zhao'nun para aklama ve yaptırım ihlalleri nedeniyle dört ay hapis cezasına çarptırıldığı açıklandı. Hong Kong'da yeni spot Bitcoin ETF'leri piyasaya ilk adımlarını attı ve böylece bölgenin yavaş başlayan benimseme sürecinde önemli bir ilerlemeye imza atılmış oldu. Son olaraksa, dünyanın en büyük stablecoin ihraççısı Tether, 2024'ün ilk çeyreğinde 4,52 milyar dolarlık kara, 11,37 milyar dolarlık da net öz sermaye değerine ulaştığını açıkladı. 

 


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.