Bitcoin, yaşanan düşüşlere rağmen her zamankinden daha güçlü görünüyor

Bitfinex Alpha Raporu’na göre Bitcoin, para politikalarından kaynaklı enflasyon risklerine karşı güvenli bir liman olarak öne çıkarken, son dönemde yaşanan satış baskısına rağmen değerini koruyor. Satışların genellikle kısa vadeli yatırımcılar tarafından gerçekleştirildiği, uzun vadeli yatırımcıların ise bu süreçte harekete geçmediği belirtiliyor.

Bitcoin, yaşanan düşüşlere rağmen her zamankinden daha güçlü görünüyor
Yayınlama: 16.05.2024
3
A+
A-

104. Bitfinex Alpha Raporu’na göre Bitcoin gücünü korumaya devam ediyor. Geçen hafta ağ üzerinde yapılan işlem sayısı kutlanırken, Bitcoin’in değer koruma ve para politikalarından kaynaklı enflasyonlara karşı güvence olarak sunduğu; hızlı ve ucuz bir biçimde merkezi bir otorite olmaksızın transferini mümkün kılan özelliği tekrar hatırlandı.

Son bir haftada Bitcoin üzerinde bir satış baskısı açığa çıktı. Hafta başında 65 bin dolar olan Bitcoin, 60 bin dolar civarına düştü. Satışın genellikle kısa vadeli yatırımcılardan kaynaklandığı vurgulanırken, uzun vadeli yatırımcıların sürece dahil olmadığı gözlemlendi. Nisan ayında yaşanan uzun vadeli yatırımcı dağılımı etkisini kaybederken, on-chain veriler son satışa katılmadıklarına işaret ediyor.

Örneğin, geçen çarşamba günü ABD'deki Bitcoin ETF'lerinden sadece biri giriş yaparken, cuma günü popüler Blackrock ETF’inin bir miktarı giriş yaptı. Buna rağmen bu girişler GBTC'de gözlemlenen çıkışın yanında oldukça az kaldı. Ancak geçen hafta pazartesi ve ondan önceki cuma günlerine bakıldığında, GBTC dahil her fonun net pozitif girişler yaşadığı gözlemlendi. BTC ETF'lerinde devam eden bu dalgalanmaların, dip seviyeye ulaşacağına dair tahminleri desteklediği düşünülüyor.

Kripto dünyasındaki son gelişmelere bakıldığında ABD Temsilciler Meclisi’nin, bankaların müşteriye ait kripto varlıkları bilançolarında göstermelerini zorunlu tutan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dayatımlarına karşı çıkan bir önergeyi onaylaması öne çıktı. Bu olumlu bir gelişme olarak görülse de Başkan Biden bu karara karşı çıktı ve kripto endüstrisinin bütünlüğünü sağlamak için düzenleyici denetimlerin gerekli olduğunu savundu.

Aynı zamanda SEC, Ripple Labs'a karşı başlattığı yasal sürece Ripple'ın XRP işlemlerinde ihmalkarlık yaptığı iddialarına dair savunmasına karşı çıkarak devam ediyor. SEC, Ripple'ın 2020'den bu yana herhangi bir ihlalde bulunmamış olmasına rağmen, gelecekte yaşanabilecek olası ihlallere önlem olarak Ripple'a karşı caydırıcı dayatmalarda bulunabilmesi gerektiğini savunuyor.


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.