BİST100 teknik analizi

Geçen haftanın son işlem gününe alıcılı başlayan BİST100 endeksi, kapanışa doğru satışların derinleşmesi ile güç kaybının arttığı görüldü.

BİST100 teknik analizi
Yayınlama: 10.06.2024
4
A+
A-

Geçen haftanın son işlem gününe alıcılı başlayan BİST100 endeksi, kapanışa doğru satışların derinleşmesi ile güç kaybının arttığı görüldü. Satış baskısı, Aracı Kurumlar ve Sigortacılık sektör hisselerinin genelinde geri çekilmeyi hızlandırdığını söyleyebiliriz.

Etkili olan güç kayıpları ile beraber Cuma günü %1.37 oranında gerileyen BIST100 endeksi, haftayı %2.5 oranında değer kaybı ile 10138 seviyesinden tamamladı.

Teknik göstergelere baktığımızda kısa vadeli göstergelerde güç kayıplarının sürdüğünü izliyoruz. Bu süreçte hisse bazında daha seçici hareketlerin daha ön planda olduğu bir seyir olduğunu görüyoruz. Bu nedenle yeni alımlar için daha temkinli kalınmasını öneriyoruz. Taşınan pozisyonlar açısından ise destek noktalarının yakında izlenmesinin yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Güne pozitif başlamasını beklediğimiz endekste 10036-10330 bandını ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz. Tepki hareketlerinin güç kazanabilmesi için 10330 seviyesinin üzerinde kapanış gerçekleşmeli. Aksi halde geri çekilme eğiliminin devamını bekliyor olacağız.

Kaynak A1 Capital


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.