BiST100 endeksi

BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BiST100 endeksi
Yayınlama: 13.10.2023
0
A+
A-

Beklentilerin üstünde gelen ÜFE verisi ardından dün ABD’de TÜFE verisi de açıklandı. ABD'de TÜFE Eylül'de bir önceki aya göre %0,4 artış kaydetti. Yıllık artış ise %3,7 geldi. Eylül'de enerji ve gıda hariç tüketici fiyatları bir önceki aya göre %0,3, bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,1 arttı. Beklenti üstü gelen ABD TÜFE verisi sonrasında dolara olan talep artarken, tahvil faizleri de enflasyonist endişelerden dolayı yükseldi.

Dünya Bankası – IMF yıllık toplantıları başladı. Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen toplantıda bulunan TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, Fed Başkanı Jerome Powell ile görüştü. Erkan'ın Fas programında ise Blackrock, JPMorgan, Deutsche Bank ve merkez bankası başkanlarını da içeren görüşmeler yer alıyor.

BİST100 endeksi tarafı ise geçtiğimiz işlem gününü negatif tamamladı. Düne pozitif başlayan ve seans içinde 8.471 seviyesini test eden endekste İsrail – Hamas haberlerine Suriye'nin de dahil edilmesi ile sert satışlar meydana geldi. Ayrıca ABD TÜFE verisi ile düşen global risk iştahına paralel olarak BİST100'de 8.054 seviyesi görüldü. Gün sonuna doğru gelen tepki alımları ile endeks günü 8.259 seviyesinden kapatsa da volatilite %5,2 olarak kayıtlara geçti.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.