BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 18.04.2024
2
A+
A-

Goldman Sachs, döviz, tahvil getirileriyle enflasyondaki son hareketler dolayısıyla kapsamı altındaki Türk bankaları için 12 aylık fiyat hedeflerini yükseltti. Goldman Sachs, net faiz marjı varsayımını 2024-2024 döneminde 10 – 15 baz puan azaltırken, 2026 – 2028 dönemi için ortalama 30 baz puan artırdı. Raporda TCMB’nin Mart ayındaki toplantısında yaptığı 500 baz puanlık faiz artırımının etkisinin yanı sıra en son bankacılık verileri ve ekonomistlerinin yetkililer, bankalar ve şirketlerle yaptığı toplantılardan elde edilen çıkarımlar da dikkate alındı. Haber akışı ile bankacılık sektörü dünü yukarı yönlü tamamladı.

Yurt içinde cari işlemler dengesi verisi açıklandı. Şubat ayında cari denge 3,3 milyar dolar açık verdi. Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabında 2,1 milyar dolarlık fazla oluştu. Veri sonrasında açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, “Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor.” dedi.

TCMB Başkanı Karahan, IMF – Dünya Bankası Bahar toplantıları için bulunduğu Washington'da yaptığı sunumda manşet enflasyonun 2024'ün ikinci yarısından itibaren düşmesinin beklendiğini belirtti. Paylaşılan Türkiye'de Para Politikası ve Enflasyon Görünümü başlıklı sunumda, hizmet enflasyonunun aşağı çekilmesinin zorlu bir süreç olduğuna, konut enflasyonunun gerilediğine işaret edildi. Yurt içi talebin normalleşme işaretleriyle birlikte dirençli kalmayı sürdürdüğü belirtildi.

Kaynak: İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.