BİST100 endeksi

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi
Yayınlama: 07.12.2023
0
A+
A-

BİST100 endeksinde hafif alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi 3 gündür tepki yükselişi yönünde hareket sergilerken dün kar realizasyonlarıyla 60 günlük HO’nun geçtiği 7.825 puan seviyesine yaklaşan bir seyir içerisine girdi. BİST100 endeksine dahil paylar arasında BIMAS, ISCTR, YKBNK ve GARAN payları dün endeksi en çok yukarı taşıyan payların başında yer alırken, TUPRS, THYAO, SASA, ASELS, FROTO payları ise endeksi en çok aşağı taşıyan paylar oldu.

Yurt içine yansıyan gelişmelerde jeopolitik riskler devam ederken petrol fiyatlarının 83 dolarlardan 76 dolarlara düşmesi, enflasyonla mücadele aşamasında olumlu karşılanırken endişelerin hafiflemesi uzun vadeli tahvil talebini artıran etki olarak görülüyor. Ons altın hafta başında neredeyse %3 düştükten sonra, ABD işgücü piyasasında yavaşlama olduğunu gösteren verilerin etkisiyle tekrar yükselişe geçti. Haftanın 3. işlem gününde 2035 doların üzerini test etti.

Yurt dışı piyasalarda ise Fed'in gelecek yılın başlarından itibaren potansiyel faiz indirimlerine ilişkin iyimserliğin artmasıyla pozitif görünüm devam etti. Aralık ayında ABD’de faiz artırımı ihtimalinin neredeyse sıfıra yaklaştığı ve gelecek yıl başka artış yapılmayacağı yönündeki fiyatlama piyasalardaki olumlu havayı destekliyor.  ABD'de açık iş sayısı Ekim ayında Mart 2021'den bu yana en düşük seviyesine gerileyerek, Fed'in gelecek yıl parasal genişlemeye gideceği yönündeki piyasa tahminlerini destekledi. Ülkedeki açık iş sayısı, Ekim'de bir önceki aya kıyasla 617.000 azalışla 8,7 milyon oldu. İstihdam verileri bu hafta önemli bir odak noktası olup, piyasa Cuma günü açıklanacak olan Kasım ayı tarım dışı istihdam raporunu beklemektedir. Bu raporun gelecekteki faiz oranı hareketlerinin görünümünü önemli ölçüde etkilemesi bekleniyor.

Kaynak İnfo Yatırım


SANAYİ HABER AJANSI

www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.