Biden’dan İsrail ve Ukrayna için acil bütçe talebi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, ABD’nin ulusal güvenlik ihtiyaçları çerçevesinde İsrail ve Ukrayna dahil ortaklara destek olmak için kongreye “acil bütçe” talebinde bulunacağını bildirdi.

Biden’dan İsrail ve Ukrayna için acil bütçe talebi
Yayınlama: 20.10.2023
3
A+
A-

Biden, İsrail'de en az 32'si Amerikan vatandaşı olmak üzere bin 300'den fazla insanının hayatını kaybettiğini ve İsraillilerden Amerikalılara kadar çok sayıda masum kişilerin rehin alındığını belirtti. Biden, “Başkan olarak benim için rehin tutulan Amerikalıların güvenliğinden daha önemli bir öncelik yok.” dedi.

Biden açıklamasında şunları dile getirdi:

“Filistin Yönetimi Başkanı Abbas'la da konuştum ve ABD'nin Filistin halkının onur ve kendi kaderini tayin hakkına bağlı kalmaya devam ettiğini yineledim. Bu arada Putin, Ukrayna'nın gerçek bir devlete sahip olduğunu ya da şimdiye kadar sahip olduğunu reddediyor. Bu nedenle yarın Amerika'nın ulusal güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması, İsrail ve Ukrayna dahil kritik ortaklarımızın desteklenmesi için Kongre'ye acil bir bütçe talebi göndereceğim.

Demir Kubbe'nin İsrail semalarını korumaya devam etmesini sağlayacağız. Bölgedeki diğer düşman aktörlerin İsrail'in her zamankinden daha güçlü olduğunu bilmesini sağlayacak ve bu çatışmanın yayılmasını önleyeceğiz. Başkan  Netanyahu ve ben dün İsrail'in savaş yasalarına göre hareket etmesinin kritik gerekliliğini bir kez daha tartıştık. Bu, savaşta sivilleri mümkün olan en iyi şekilde korumak anlamına geliyor. Gazze halkının acilen gıdaya, suya ve ilaca ihtiyacı var.”


www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.