Biden zehirli olmadığını kanıtlamak için su içti

Kaza nedeniyle kimyasalların yayıldığı bölgeye giden ABD Başkanı Biden, halkın gözünün önünde su içti. Biden, içme suyu kaynaklarının temiz olduğunun mesajını verdi.

Biden zehirli olmadığını kanıtlamak için su içti
Yayınlama: 17.02.2024
3
A+
A-

ABD Başkanı Joe Biden, tren kazasının yıl dönümünde Ohio’yu ziyaret etti. East Palestine kasabasında incelemelerde bulunan Biden, bazı işletmeleri ziyaret etti ve halkla bir araya geldi.

Kasabada birçok çalışma yürüttüklerini kaydeden Biden, birçok sosyal ve ekonomik programla bölgeyi yeniden kalkındıracaklarını belirtti.

Biden’ın halkla buluşması sırasında dikkat çekici bir an yaşandı. Biden, çevre felaketinden etkilenen bölgede içilen suyun temiz olduğunu göstermek için, masada duran bir bardak suyu içti. O anlar ABD medyasında geniş yer buldu.

Biden zehirli olmadığını kanıtlamak için su içti

ABD Çevre Koruma Ajansı Başkanı Michael Regan ise konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki su kuyuları ve belediye tarafından sağlanan suların yakından takip edildiğini belirterek, “Raydan çıkma nedeniyle yüksek düzeyde kirliliğe maruz kalma olmadı.” dedi.

NE OLMUŞTU?

ABD’nin Ohio eyaletinin East Palestine kasabası yakınlarındaki demir yolunda kimyasal madde taşıyan 150 vagonlu trenin 50 vagonunun 3 Şubat’ta raydan çıkarak patlaması sonucu kimyasal madde çevre felaketine neden oldu.

Biden zehirli olmadığını kanıtlamak için su içti

Patlamalar sonrası çevreye yüksek miktarda zehirli kimyasalın yayılmasıyla bölge sakinlerinin tahliyesine karar verildi.

Hadisenin ardından bölge sakinlerinde baş ağrısı, göz yanması, öksürük ve halsizlik gibi şikayetler ile hayvan ölümlerine rastlanıldığı haberleri medyada yer almıştı.

Kazaya karışan trenin bağlı bulunduğu Norfolk Southern adlı şirket yaptığı açıklamada, alanı çevreye duyarlı şekilde temizlediklerini, bölge halkına kazadan kaynaklı kayıplar için maddi yardım yaptıklarını duyurmuştu.

Biden, DÜNYA Haberleri
www.ekonomigundemi.com.tr

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.