Biden: “Ne yazık ki, en az 11 Amerikalı vatandaşın da hayatını kaybettiğini biliyoruz”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, İsrail’de gerçekleştirilen saldırılarda 11 Amerikan vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirdi.

Biden: “Ne yazık ki, en az 11 Amerikalı vatandaşın da hayatını kaybettiğini biliyoruz”
Yayınlama: 10.10.2023
16
A+
A-

İsrail'de gerçekleştirilen saldırılarda en az 11 Amerikan vatandaşının da hayatını kaybettiğini açıklayan Biden, “Bu hafta sonu İsrail'e yönelik gerçekleşen terörist saldırıların korkunç sonuçlarıyla yüzleşmeye devam ederken, bu trajedinin büyüklüğünü ve etkisini görmekteyiz. Bu aileler, affedilemez nefret ve şiddet tarafından paramparça edildi ve etkilenen her aileye içtenlikle başsağlığı diliyorum. Bu ailelerin yaşadığı acı, kayıplarının büyüklüğü ve hala bilgi bekleyenlerin çektiği ızdırap, anlamakta güçlük çekilen bir boyutta.” ifadelerini kullandı.

Biden, Amerikan vatandaşlarının güvenliğinin en önemli önceliği olduğunu belirterek Hamas tarafından alıkonulduğuna inanılan kişiler arasında Amerikan vatandaşlarının da olabileceğine inandıklarını ifade etti.

Ekibine rehin alma krizi ile ilgili İsrail meslektaşlarıyla çalışma talimatı verdiğini söyleyen Biden, şunları aktardı:

“Şu anda İsrail'de bulunan Amerikan vatandaşları için Dışişleri Bakanlığı, konsolosluk yardımı ve güncellenmiş güvenlik uyarıları sağlamakta. Ayrılmak isteyenler için ticari uçuşlar ve kara seçenekleri hala mevcut.”


SANAYİ HABER AJANSI

EKONOMİ GÜNDEMİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.